TECHNISCHE UNIE - DE PODCAST!

Door Technische Unie
16 november 2021
author-image

Vanaf nu zijn we ook te beluisteren. De podcasts van Technische Unie nemen u mee in de wereld van de installatietechniek en industrie. We bespreken onderwerpen die spelen in de dagelijkse praktijk, geven voorbeelden en ook tips. 

De afleveringen

Circulair ondernemen in de installatiebranche. Waar begin je en wat zijn de mogelijkheden?

Olaf Oosting, directeur van Valstar Simonis gaat in gesprek met Gijs Hemmink, manager Sustainability bij Hanzestrohm. Hemmink is momenteel bezig met onderzoek naar de mogelijkheden van circulair ondernemen en het reduceren van de CO2-uitstoot. Wat ís circulair ondernemen en waar begin je? Kun je bepaalde producten wel circulair maken? En wat is er mogelijk met transport? Een extra lange podcast van 30 minuten!

Smart Industry in 6 stappen

Peter Exmann van Technische Unie interviewt René Ebbers van i@ontrol over Smart Industry. Wat zijn de verschillen met Industrie 4.0 en waar begin je? In de podcast komen 6 onderdelen van Smart Industry aan de orde.

Vraag aan de expert: hoe ga je zuinig om met perslucht?

Ruim 30% van het totale energieverbruik in ons land is afkomstig van de industrie. Deze bedrijfstak levert daarmee een grote bijdrage aan de uitstoot van CO2. Dat moet anders! In deze podcast deelt vertegenwoordiger Bauke Span alles wat u móet weten over energiemanagement in de industrie en waarom zuinig omgaan met perslucht loont.

Energielabel C. Bent u er blind voor?

U heeft er vast al over gelezen: vanaf 1 januari 2023 moeten alle bedrijfspanden groter dan 100m2 verplicht energielabel C hebben. Voldoet een pand hier niet aan, dan mag het na die datum niet meer als kantoor worden gebruikt. De maatregelen die u als eigenaar moet treffen om te voldoen aan de labelverplichting, verschillen per pand. In deze podcast vertelt EPA-U-Adviseur Erik Bek u alles over de energielabel C-verplichting.

Verlichting is méér dan alleen licht

Goede verlichting is belangrijk. Of u nu een woonhuis, openbaar gebouw, school of industriële omgeving verlicht. Verlichting beïnvloedt de sfeer, productiviteit én veiligheid. In deze podcast neemt Lichtadviseur Friggo de Vries u mee in de wondere wereld van verlichting, want verlichting is méér dan alleen licht.