FIX-VERDELERBLOKKEN MET PUSH-IN TECHNOLOGIE

Door Phoenix Contact
4 juni 2023
Phoenix Contact

De kant-en-klare en onderhoudsvrije FIX-verdeler- en verzamelblokken met Push-in-aansluittechniek maken een snelle montage zonder handmatige doorverbinding mogelijk. De verdelerblokken zijn verkrijgbaar met maximaal 18 aansluitpunten.

Ruimtebesparende en overzichtelijke railmontage

Als u meerdere verdelerblokken nodig heeft, kunt u de blokken zonder ruimteverlies met een groef-veer-verbinding aan elkaar koppelen. Dankzij de standaard steekbruggen FBS van het aansluitklemmensysteem CLIPLINE complete kan het potentieel van de aangesloten blokken efficiënt worden uitgebreid. De montageadapters kunnen, net als de afzonderlijke blokken, onderling eenvoudig per groef-veer-verbinding modulair in elkaar worden gestoken. Voor de montage van de verdeler- en verzamelblokken kunt u verschillende montagemethoden gebruiken. Installeer de blokken op de montagerail, door rechtstreekse schroefmontage of door de zelfklevende varianten rechtstreeks op de montageplaat te kleven. Voor de ruimtebesparende en overzichtelijke railmontage zijn er verschillende adapters voor lengte- en dwarsmontage leverbaar. Voor het eenvoudig testen van de FIX-verdelerblokken zijn de blokken voorzien van een testaftakking voor alle gangbare testpunten.

Verschillende scheidingsvarianten en als zekeringsvarianten

De functionele verdelerblokken PTFIX-function zijn beschikbaar in verschillende scheidingsvarianten en als zekeringsvarianten. De verdelerblokken zijn verkrijgbaar met zeven aansluitpunten en een nominale doorsnede van 2,5 mm². De drie scheidingvarianten TG, MT en MTL onderscheiden zich in het soort scheidingszone. De TG-variant is een scheidingsbasisblok waarop naast scheidingsmessen ook functiestekers, zoals zekeringsstekers of diverse bouwelementen kunnen worden aangesloten. De MT-variant is daarentegen met zwenkbare scheidingsmessen uitgerust. Deze messen kunt u met een schroevendraaier veilig openen. De MTL-variant is ook uitgerust met zwenkbare scheidingsmessen. Deze messen kunnen echter zonder gereedschap worden geopend dankzij een hendel. Daarom heeft de MTL-variant meer ruimte boven het blok nodig. De zekeringblokken PTFIX 10/6X4-SI... hebben draaibare zekeringen in plaats van scheidingselementen. De draaibeveiligingen maken de eenvoudige zekering van de individuele verdeleraansluitpunten mogelijk. Naast de standaard zekeringsblokken zijn er ook blokken met signaleringslampen beschikbaar voor de signalering van defecte zekeringen.

Ontdek Phoenix Contact FIX