NIEUWE MOGELIJKHEDEN VOOR GBS BIJ COMPACTE CIRCULATIEPOMPEN VAN WILO

Door Wilo
3 september 2023
Wilo

De nieuwe Wilo-Connect module BMS maakt integratie van de Wilo-Stratos PICO en Wilo-Stratos PICO-Z in gebouwbeheersystemen mogelijk. Zo blijven ook de kleine circulatiepompen in deze gevallen een optie voor verwarming, koeling en tapwater.

Wilo zwart
Wilo wit

Men gebruikt een gebouwbeheersysteem (GBS) om alle, vooral elektrische en werktuigbouwkundige, installaties centraal aan te sturen en te laten samenwerken (communiceren). In de praktijk valt met een gebouwbeheersysteem grote energiewinst te behalen. Te vaak gebeurt het bijvoorbeeld dat een ruimte tegelijk verwarmd en gekoeld wordt.

Het gebouwbeheersysteem is gekoppeld aan internet of een computer om de instellingen en werking van installaties eenvoudig te beheren of wijzigen. Circulatiepompen circuleren water of waterdragende vloeistoffen voor verwarming, koeling of drinkwater over verschillende toepassingen. Bij het gebruik van pompen binnen gebouwbeheersystemen bent u vaak genoodzaakt om voor grote pompen te kiezen. Dit werkt namelijk goed.

Is de volumestroom bij uw toepassing aanzienlijk lager? Dan overweegt u mogelijk een kleinere pomp. Voorheen was dit een onmogelijke optie bij gebouwbeheersystemen. De communicatiemogelijkheden waren zeer beperkt. Wilo brengt daar steeds meer verandering in.

GBS goedkoper op compacte circulatiepompen

De energie-efficiënte Wilo-Stratos PICO is al langer bekend bij experts. Men kon de nieuwe versie al via de mobiele telefoon instellen en uitlezen met de geavanceerde en optionele Wilo-Smart Connect module BT. Nu breidt Wilo de mogelijkheden verder uit met de optionele Wilo-Connect module BMS, die de compacte circulatiepompen nog meer communicatiemogelijkheden biedt.

Nieuwe Wilo-Connect module BMS

Met de nieuwe Wilo-Connect module BMS verrijkt u de Wilo-Stratos PICO (vanaf versie 2022) en Wilo-Stratos PICO-Z (vanaf versie 2023) eenvoudig met nieuwe functies, waaronder flexibele integratie in diverse gebouwbeheersystemen.

Grotere flexibiliteit in aanbod geschikte Wilo-pompen

Eerder bracht Wilo al de Wilo-Connect module Yonos MAXO uit. Deze koppelt de Wilo-Yonos MAXO serie aan gebouwbeheersystemen. Met de Wilo-Connect module BMS levert Wilo nu ook interfaces voor GBS-koppeling aan de nieuwe generatie kleine verwarmingspompen. Dit maakt het aanbod aan pompen dat in GBS kan worden geïntegreerd compleet. De functies van de interfaces zijn via de pomp te configureren. Zo past u de functies aan de betreffende toepassing aan. Dit betekent dat Wilo de klassieke interfaces voor gebouwbeheersystemen nu flexibel langs de gehele breedte aanbiedt, van kleine natlopercirculatiepompen tot grote droogloperpompen.

Eenvoudige click in-module

De Wilo-Connect module BMS is uitgevoerd als steekmodule oftewel ‘click in’-module. Deze monteert u eenvoudig achteraf bovenop de Stratos PICO (-Z). Een analoge besturingsingang voor 0-10V signalen regelt het werkpunt van de pomp. Een digitale ingang biedt mogelijkheden voor de aansturing van de Ext. OFF, Ext. MIN en Ext. MAX override-functies. De bedrijfstoestand signaleert u daarnaast met een relais en de verzamelstoringsmelding (SSM) en verzamelbedrijfmelding (SBM).