COMPRESS 3400I AWS SPLIT WARMTEPOMPEN VAN NEFIT BOSCH

Door Nefit Bosch
22 juni 2023
author-image

Naast de vertrouwde EnviLine, heeft Nefit Bosch een nieuwe serie split luchtwarmtepompen: de Compress 3400i AWS. Een brede range, zowel hybride, als all-electric, met een hoge COP, een concurrerende prijsstelling en veel installatie- en onderhoudsgemak.

TU Roadtrip 2023

Erik vertelt u in onderstaande video meer over de Compress 3400i AWS en de Compress 5800i. 

Optimale prijs-prestatieverhouding

De nieuwe Compress 3400i-warmtepompen voor zowel BENG-nieuwbouw, als voor renovatie, kennen een concurrerende aanschafprijs. Zowel de binnen-, als de buitenunits komen uit eigen huis, zodat kwaliteit en systeembetrouwbaarheid geborgd zijn. Het vermogensbereik is 4 tot 14 kW. Naast een compacte binnenunit is er een staande binnenunit met geïntegreerde warmwaterbereiding. De Compress 3400i biedt hoogwaardige, nieuwe technologie voor de prijs van een instapmodel.

Hoge COP, eenvoudige installatie

De Compress 3400i heeft een energielabel tot A+++ en een COP tot 4,75 (A7/W35) voor verwarming. Ook de COP voor warm water is hoog, tot 3,2 (XL-profiel volgens EN16147). Met zijn hoge aanvoertemperatuur van 60℃ is de Compress 3400i ook aantrekkelijk voor renovatie van bestaande hogetemperatuur afgiftesystemen. Een ander pluspunt is de compacte opstelling: een buffervat is meestal niet nodig dankzij het lage debiet. Naast ruimte, bespaart dit tijd en kosten bij installatie.

Drie-in-een oplossing voor BENG

Naast verwarming en warm water kan de Compress 3400i, in combinatie met een lagetemperatuur afgiftesysteem, ook zorgen voor topkoeling. Alle modellen hebben een kwaliteitsverklaring en voldoen aan de eisen voor BENG. Het koudemiddel met een laag GWP (R32) draagt bij aan een kleinere ecologische voetafdruk.

Draadloos verbonden met nieuwe app

De Compress 3400i AWS kan o.a. worden gecombineerd met de slimme EasyControl thermostaat. Het systeem kan op afstand worden beheerd via HomeCom Pro, het installateursplatform van Bosch. Voor gebruikers is er de nieuwe HomeCom Easy app.

Ontdek Compress 3400i AWS