LOCTITE®266: AFDICHTEN VAN (GLYCOL) LEIDINGEN IN THERMISCHE ZONNEPANELEN

Door Henkel
30 mei 2022
author-image

Het afdichten van glycol leidingen bij thermische zonnepanelen is een hele uitdaging. Op het moment dat de gewenste watertemperatuur wordt bereikt en het glycol niet meer circuleert, kan de temperatuur van het glycol oplopen tot 220°C.

Bestand tegen hoge temperaturen en agressieve chemische vloeistoffen

LOCTITE®266 biedt de oplossing aangezien het bestand is tegen temperaturen tot 260°C (continu) en 300°C (in piek), en tegen het agressieve glycol. LOCTITE®266 is ook bestand tegen andere agressieve chemische vloeistoffen. 

Snelle uitharding

LOCTITE®266 heeft een snelle uitharding, is gebruiksvriendelijk en zeer voordelig: een flacon van 50 ml =150 verbindingen! Om de maximale sterkte te bereiken is het cruciaal dat voorafgaand de juiste reiniger wordt gebruikt: 

Gebruik voor maximaal effect

LOCTITE®SF 7064 laat geen residu achter. Zonder het gebruik van LOCTITE®SF 7064 verliest de verbinding tot 30% aan kracht… Het is ook belangrijk dat men na het aanbrengen van LOCTITE®266 niet te lang wacht met de assemblage en dat beide koppelingen uit hetzelfde materiaal vervaardigd zijn om lekkage (door verschillende uitzettingscoëfficiënten) te vermijden.