GRUNDFOS MIXIT: INNOVATIEF ALL-IN-ONE MENGCIRCUIT VOOR VERWARMINGS- EN AIRCONDITIONINGSYSTEMEN

Door Grundfos
16 juni 2022

Grundfos MIXIT is een innovatief all-in-one mengcircuit voor verwarmings- en airconditioningsystemen waarmee de installatie- en inbedrijfstellingstijd tot wel 50% korter is. Met slechts 2 componenten is de optimale menggroep snel en eenvoudig te bouwen: Grundfos MIXIT & Grundfos MAGNA3 circulatiepomp of TPE3.

TU Roadtrip

Benieuwd naar de laatste trend(s) van Grundfos? Nico vertelt u graag meer in de onderstaande video!Menggroepen bestaan traditioneel uit een aantal verschillende onderdelen die als één geheel moeten samenwerken. Dit maakt de juiste keuze voor het ontwerp van de toepassing en het dimensioneren in de praktijk tot een uitdaging. 

Bouw dé optimale menggroep in minder tijd

Grundfos MIXIT is de optimale manier om menggroepen te ontwerpen & te bouwen en bespaart tot wel 50% tijd op de installatie en inbedrijfsstelling.

MIXIT integreert de temperatuurregelaar, de 2- of 3-wegklep, de actuator, de balanceerklep en de sensoren in één plug-and-play oplossing. Dit maakt het ontwerp, de installatie en inbedrijfstelling veel eenvoudiger. Dankzij de ingebouwde temperatuurregelaar werkt de menggroep al tijdens de constructiefase, nog voordat de integratie van het systeem is voltooid.

Bereik een hogere energie efficiëntie

De uitgebreide monitoringsmogelijkheden geven inzicht in het systeem en hoe het functioneert, ook zonder integratie met een gebouwbeheersysteem. Meer dan 100 datapunten zijn beschikbaar via ingebouwde sensoren Hierdoor is het mogelijk om de installatie te optimaliseren wat het energierendement ten goede komt. Voortijdig ingrijpen op basis van de data bij niet optimaal functioneren beperkt bovendien faal- en servicekosten.

Koelen? Verwarmen? Of een combinatie van beide?

Grundfos MIXIT is een bijzonder flexibele oplossing en daardoor geschikt voor een breed scala aan verwarming-, ventilatie- en koeltoepassingen zoals installaties met radiatoren, vloerverwarming, convectorventilatie, koelsystemen en gecombineerde verwarming/koeling. Het is ontworpen voor meerdere verwarmings- en koeltoepassingen en inzetbaar in zowel drukloze 3-wegtoepassingen als 2-wegtoepassingen met drukregeling.

Grundfos MIXIT in het kort

  • All-in-One oplossing: Van 8-12 componenten naar één vooraf gemonteerde en in de fabriek geteste oplossing. Vlekkeloze interactie tussen systeemonderdelen en ingebouwde debietsensor
  • Meer data, meer controle: Meer dan 100 datapunten beschikbaar om het systeem te monitoren en te optimaliseren (off-site)
  • Hogere efficiëntie: Eenvoudiger ontwerp en tot 50% tijdsbesparing op de installatie- en inbedrijfstelling
  • Gebruiksvriendelijk: integratie met Grundfos GO Remote voor eenvoudige configuratie

MIXIT in de praktijk

Envases optimaliseert de warmteregeling door aansturing tot in de kleinste details sturen en gebruikt restwarmte daardoor nuttig.

Ontdek Grundfos MIXIT