GIRA KNX RF SYSTEEM - DE NIEUWE VRIJHEID IN KNX

Door Gira
16 maart 2022
author-image

Bij renovatie van bestaande gebouwen is de installatie van een bekabeld bussysteem veel werk. Met de producten uit het Gira KNX RF systeem is dat anders.

Een nieuw hoogtepunt van de intelligente gebouwbesturing is de draadloze Gira KNX RF technologie. Op basis van een conventionele 230V-installatie kunnen in combinatie met het Gira System 3000 verschillende functies achteraf worden geautomatiseerd. Daartoe behoren de besturing van licht, scènes en zonwering alsook een energie-efficiënte temperatuurregeling – de belangrijkste functies van een Smart Home dus. De communicatie tussen de afzonderlijke componenten vindt plaats via de veilige en betrouwbare KNX standaard.

Natuurlijk kunnen ook bestaande KNX TP installaties met Gira KNX RF worden uitgebreid. Op basis van de Gira System 3000 basiselementen wordt hiervoor het nieuwe KNX RF bedieningselement-opzetstuk geïnstalleerd. Op wanden zonder stroomleiding wordt eenvoudig de op batterijen werkende KNX RF tastsensor aangebracht. Hierdoor wordt het nieuwe KNX RF systeem zonder bouwkundige maatregelen gerealiseerd. Dat betekent dat met het Gira KNX portfolio nu ook in bestaande gebouwen eenvoudig een netwerk op basis van KNX kan worden gecreëerd of uitgebreid. KNX is dus niet langer een bussysteem uitsluitend voor nieuwbouw.

Voor de optimale gegevensbeveiliging zorgt KNX Secure, de wereldwijd eerste fabrikant- en toepassingsonafhankelijke veiligheidsstandaard voor slimme gebouwen. Deze waarborgt gegevensintegriteit, authenticatie, encryptie en actualiteit van de gegevens en beschermt het Smart Home betrouwbaar tegen toegang door onbevoegden.

Twee oplossingen bij het KNX RF systeem

Bij het KNX RF systeem biedt Gira twee oplossingen aan. Het Gira KNX RF bedieningselement-opzetstuk kan eenvoudig op een Gira System 3000 inbouwbasiselement worden geïnstalleerd. Het Gira KNX RF bedieningselement-opzetstuk maakt het zo mogelijk om op basis van het Gira System 3000 een KNX systeem te realiseren. De grote verscheidenheid aan functies bij de besturing van licht, jaloezie en kamertemperatuur kan in KNX worden benut – de voorwaarde voor een nieuwe vrijheid in KNX. Tegelijkertijd biedt Gira een van de meest aantrekkelijke en breedste KNX RF portfolio's op de markt.

De elektrotechnisch installateur kan op zijn beurt de wens van een Smart Home met aanzienlijk minder installatiewerk vervullen voor zijn klanten. Het Gira KNX RF bedieningselement-opzetstuk ziet eruit als een klassiek bedieningselement, dat in het Gira System 55 alsook in de Gira F100 te integreren is en in alle systeemkleuren verkrijgbaar is.

Ontdek Gira KNX RF systeem