Jan Ferwerda treedt af als algemeen directeur Technische Unie en Sonepar Nederland

Door Technische Unie
23 augustus 2023
Technische Unie

Na tien jaar leiding te hebben gegeven aan Technische Unie en Sonepar Nederland, treedt Jan Ferwerda per 1 januari 2024 af als algemeen directeur van beide organisaties. Taco van Vroonhoven, nu President van Sonepar Asia Pacific, volgt hem op in beide functies.

Technische Unie heeft onder leiding van Jan Ferwerda de afgelopen tien jaar een jaarlijkse omzetgroei laten zien en haar positie als marktleider bestendigd. De afgelopen jaren heeft het bedrijf een digitale en businesstransformatie doorgemaakt, waarmee het klaar is voor de toekomst in een uitdagende markt.

Gezondheidsredenen hebben een belangrijke rol gespeeld in Jan Ferwerda’s keuze om zich terug te trekken. “Ik kijk terug op een mooie tijd waarin we successen hebben geboekt en veel met elkaar hebben meegemaakt”, zegt hij. “In de Covid-periode hebben we laten zien dat techniek een cruciale rol speelt in de maatschappij. Ook onze digitale en businesstransformatie is een enorme uitdaging geweest waar we met elkaar de schouders onder hebben gezet. Het liefst kijk ik nu naar de toekomst, waar in de energietransitie en circulaire economie een belangrijke rol is weggelegd voor zowel Technische Unie als Van Egmond Groep. Ik heb het volste vertrouwen dat Taco hier op een goede manier leiding aan gaat geven.”

Jan Ferwerda draagt per 1 januari 2024 zijn taken volledig over aan Taco van Vroonhoven, op dit moment President Sonepar Asia Pacific. Taco van Vroonhoven is een ervaren bestuurder binnen de Sonepar Group – het Franse moederbedrijf van Technische Unie en Van Egmond Groep. Taco van Vroonhoven behoudt daarnaast zijn functie als President van Sonepar International Services.