ATTEMA CLT-INBOUWDOZEN: HOU(T)VAST IN MASSIEVE WANDEN

Door Attema
5 juni 2023
author-image

Nu houtbouw steeds gangbaarder wordt, komt Attema met de oplossing voor schakelmateriaal in massieve wanden. De CLT-inbouwdozen. Door de innovatieve wigconstructie zit deze doos in een handomdraai muurvast in de wand.

Wigconstructie

Door de aangescherpte milieuregels en aandacht voor CO2-uitstoot, is houtbouw aan een flinke opmars bezig. Met de CLT-inbouwdozen van Attema is er nu een geschikte oplossing voor de montage van schakelmateriaal in massieve wanden. De spanvoetjes van de standaard UHW50- dozen zijn vervangen door een innovatieve wigconstructie. Zo biedt de CLT-inbouwdoos direct hou(t)vast.

Eenvoudige montage

De installatie van de UHW50-CLT inbouwdoos is heel eenvoudig. De doos past perfect in een voorgefreesd gat van Ø 76 mm. Kabel invoeren, vastschroeven, klaar! De inbouwdoos zit muurvast in de wand. Net zoals de standaard UHW50-inbouwdoos is ook de CLT-doos geschikt voor meervoudige montage van schakelmateriaal. Indien nodig is de doos eenvoudig te demonteren en weer herbruikbaar.

De doos is ook geschikt voor montage in semi-massieve wanden met een plaatdikte vanaf 30 mm. Bijvoorbeeld in OSB of gipsvezelplaten.

Assortiment

Naast de standaard UHW50-CLT doos is er een Perilex-versie. Beide uitvoeringen worden ook geleverd in een brandwerende uitvoering. De inzetstukken voor lucht- en/of geluidwerende toepassing zijn uiteraard ook in deze UHW50 dozen toepasbaar.

Dat is installeren volgens Attema.

Ontdek Attema