ABB LEVERT VOOR ELKE BOUWVORM EEN PASSENDE OPLOSSING

Door ABB
8 juni 2022
ABB

Van gipsplaatwanden, betonwanden & binnenwanden tot houtskeletbouw: ABB biedt dé oplossing voor elke bouwvorm. Zelfs als het gaat om brandwerende constructies, Faay-wandelementen of stekerbare varianten. Maar in welke situatie gebruikt u welke installatiedoos?

ABB man met bouwhelm

Holle wanden

De enkele, dubbele en brandwerende hollewanddozen zijn uitstekend geschikt voor toepassing in (halfopen) holle wanden. Wanden die zijn opgebouwd uit enkele of dubbele gips(vezel)platen op een frame van metalen studs of hout. De dozen zijn eveneens geschikt voor houtskeletbouw en voor toepassing in Faay-wandelementen met geïntegreerde kabelkanalen. Nieuw in het assortiment is de stekerbare hollewanddoos, voor razendsnel installatiegemak.

Stenen wanden

Wat betreft stenen wanden zijn de inbouwdozen ontworpen voor gebruik in prefab betonwanden, breedplaat- en kanaalplaatvloeren en binnenwanden van kalkzand(steen). De dozen zijn uitstekend bestand tegen wandafwerking in de vorm van stucwerk en gietwerk.

Testen op brandwerendheid

Indien u werkt aan brandwerende constructies, is het verstandig om goed te controleren of de combinatie van wand/plafond en doos (en andere wanddoorvoeren) voldoet aan de gestelde eisen. Een testrapport opvragen waarin de opbouw van de wand is meegenomen geeft meer zekerheid.

Installatiedozen wanden

Voor massieve, stenen wanden zijn de inbouwdozen MD4050, H140 en H150 geschikt. Qua hollewanddozen op een holle wand betreft het de HW50, HW50-G en HW52-F. Brandwerende hollewanddozen? Kies dan voor HW52-F BW of HW150-F BW. De hollewanddozen HW40-F en FW40-F zijn geschikt voor massieve, houten wanden. Allen bruikbaar in zowel nieuwbouw als renovatie. De gietbouwdozen G153, G251 en MGW50 zijn alleen geschikt voor nieuwbouw. Extra prettig werken is het met de stekerbare hollewanddoos. Hiermee installeert u razendsnel een hyper-efficiënte afbouw van hollewanden en -plafonds. 90% tijdwinst, minder faalkosten en een grote flexibiliteit naar de toekomst!

Installatiedozen vloer/plafond

De gietbouwdozen (centraaldoos en vloerdoos) PMK80, C60 en C75 zijn toe te passen in tunnelgietbouw. De C70 en CK70 gebruikt u juist in een kanaalplaatvloer- of plafond en de C80, C100 en C100R in breedplaat. Allen alleen geschikt voor nieuwbouw. Voor een hol plafond van hout of gips is er de holle plafonddoos CHP60. Voor een verlaagd plafond dat brandwerend is, kiest u voor de CHP60-BW. Beiden te gebruiken in nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Centraaldozen stekerbaar

Nieuw in het assortiment is de stekerbare centraaldoos, ideaal voor repeterende werkzaamheden en om op locatie sneller & foutloos te installeren. De centraaldoosdeksels CD/RVK en CD/RV maken elke installatie compleet.

Ontdek een passende installatiedoos