Nieuwe Hafonorm Configurator: een groepenkast in 1, 2, 3

Door ABB
9 april 2024
ABB

ABB introduceert de compleet nieuwe Hafonorm Configurator. Deze maakt het configureren van een groepenkast eenvoudiger en sneller, bevat altijd een extra technische validatie door ABB, en biedt nog tal van extra functionaliteiten.

Flexibel, duurzaam en snel te installeren met Busboard®-systeem

ABB’s Hafonorm-groepenkasten hebben hun flexibiliteit en brede toepassing in de woningbouw en kleinere utiliteit inmiddels bewezen. Niet in de laatste plaats vanwege het unieke Busboard®-systeem voor razendsnelle installatie en eenvoudige uitbreiding. Daarnaast is iedere kast CO2-neutraal geproduceerd, gemaakt van 100% gerecycled kunststof en voorzien van het KEMA-keurmerk.

Een kast voor elke toepassing

Groot voordeel is ook het brede en modulaire aanbod. Van smalle behuizingen en stekerbare invoerstukken tot slimme groepenkasten die energieprestaties in woningen inzichtelijk maken. Maar ook groepenkasten speciaal uitgelegd voor zonnepanelen, de laadpaal en warmtepomp. Zo is er voor elke toepassing een groepenkast voorhanden. En met de nieuwe configurator is het samenstellen ervan zo makkelijk als 1, 2, 3.

Configurator met mogelijkheden

Met de nieuwe online tool is de groepenkast zowel samen te stellen vanuit de energiebehoefte van de woning als door het direct zelf selecteren van de benodigde componenten. Visualisatie van de warmteberekening behoort eveneens tot de unieke functionaliteiten. Zo is op elk moment duidelijk wat de componentkeuze voor gevolgen heeft voor de warmte-indicatie van de samengestelde kast. Verder wordt iedere groepenkast op maat technisch gevalideerd door een expert van ABB. Wel zo veilig!

Unieke accountmodule

De nieuwe configurator bevat ook een accountmodule. Binnen het persoonlijke account staan alle gemaakte configuraties in één omgeving, kunnen eerder gemaakte configuraties gekopieerd worden voor hergebruik in nieuwe projecten en is het mogelijk om groepenkasten op te slaan in de projectomgeving.

Overige voordelen nieuwe configurator:

  • een gebruiksvriendelijke online gebruikersomgeving;
  • een actueel assortiment en uitgebreide keuzemogelijkheden voor wat betreft de te selecteren componenten en behuizingen;
  • mogelijkheid om zelf de plaatsing van de componenten te wijzigen;
  • brutoprijs staat direct in beeld tijdens het configureren;
  • mogelijkheid voor het reserveren van posities voor het later bijplaatsen van componenten;
  • uitgebreidere adviesregels en waarschuwingen tijdens de configuratie.

Slimme 1-2-3 oplossing!

ABB bracht als eerste de innovatie op de markt om online een groepenkast samen te stellen. Zet met de nieuwe tool nu een flinke stap voorwaarts richting de invulling van de groepenkasten van vandaag en morgen. En biedt met de configurator het slimste 1-2-3-tje voor de groepenkast. Configureer. Valideer. Installeer. En klaar.

Ontdek de Hafonorm Configurator

Maak nu alvast een account aan en ervaar binnenkort de vernieuwde Hafonorm Configurator. Ontdek unieke functionaliteiten voor een nog efficiëntere configuratie.

Ontdek ABB