EMISSIEVRIJ LEVEREN IN STADSCENTRA: TECHNISCHE UNIE VAN 4 NAAR 18 ELEKTRISCHE VRACHTWAGENS IN 2023

Door Technische Unie
31 augustus 2023
author-image

Met de ingebruikname van 2 elektrische vrachtwagens van het merk BYD zet Technische Unie de eerste stap richting een flinke uitbreiding van haar elektrische vrachtwagenpark. 

De eerste 2 nieuwe BYD-vrachtwagens worden ingezet in regio’s Amsterdam en Utrecht. De overige 12 nieuwe elektrische vrachtwagens van BYD worden later dit jaar afgeleverd en ingezet. Samen met de 4 huidige elektrische vrachtwagens, komt dit op in totaal 18 elektrische vrachtwagens voor Technische Unie aan het eind van 2023. 

Emissievrij leveren in stadscentra

Henk Tol, manager distributie bij Technische Unie: “De 14 nieuwe elektrische vrachtwagens worden ingezet voor levering in de centra van grote en middelgrote steden, net als onze 4 huidige elektrische vrachtwagens. Met 18 elektrische vrachtwagens kunnen wij straks emissievrij leveren in de belangrijkste stadscentra.” 

Henk Tol met de nieuwe elektrische vrachtwagen

Hoe vergroent Technische Unie het transport nog meer?

“Ook voor onze reguliere vrachtwagens zoeken we naar manieren om de afgelegde kilometers te vergroenen. Zo gebruiken we waar mogelijk HVO100, dat is een biobrandstof die veel minder CO2-uitstoot veroorzaakt. Onze vrachtwagens kunnen daarop rijden en dit doen we al op een aantal regionale routes.

Verder hebben pilots gedaan met elektrische cargobikes en Light Electric Vehicles. Momenteel zoeken we naar manieren om orders met kleine artikelen uit de goederenstroom te filteren. Zodat je die met een kleiner, duurzaam transportmiddel naar de klant kunt brengen.” 

CO2-reductie sinds 2012

Het streven naar CO2-reductie in transport is overigens niet nieuw voor Technische Unie. Henk Tol: “Reeds in 2012 zijn wij begonnen met aanpassingen zoals zuinig rijden, de juiste bandenspanning en bijvoorbeeld het rijden van slimme routes. Dat heeft inmiddels al geleid tot een aanzienlijke CO2-reductie en ons Lean & Green-certificaat. Iets waar we de komende jaren natuurlijk actief mee doorgaan, om te beginnen met de ingebruikname van straks 14 BYD elektrische vrachtwagens.”