DIT JAAR NOG NAAR ENERGIELABEL C

Door Philips
18 januari 2021
author-image

U heeft er vast al over gelezen: vanaf 1 januari 2023 moeten alle bedrijfspanden groter dan 100m2 verplicht energielabel C hebben. Samen met Philips gaan wij u helpen om snel, maar ook zo eenvoudig mogelijk energielabel C te krijgen. Koop de producten. ga aan de slag met verledden en doe de online quickscan.

Hoe zit het ook alweer?

Kantoorpanden met een oppervlakte van meer dan 100 m2 moeten per 1 januari 2023 minimaal energielabel C hebben. Voldoet een pand hier niet aan, dan mag het na die datum niet meer als kantoor worden gebruikt. De maatregelen die een eigenaar moet treffen om te voldoen aan de labelverplichting, verschillen per pand. Heeft een pand met energielabel D, E of F, dan is het in de meeste gevallen zonder bouwkundige ingrepen naar energielabel C te tillen. Voor panden met energielabel G zijn ingrijpendere maatregelen nodig. De meest logische stap is om te starten met het beperken van energieverbruik. Oude verlichting vervangen door ledverlichting is een goede eerste stap.

In vijf stappen naar energielabel C

1. Ga het gesprek aan

Signify (Philips) heeft de de belangrijkste wetten, regels én subsidiemogelijkheden op een rij gezet. Zo kunt u goed voorbereid het gesprek aangaan.  Wel zo makkelijk!


 

2. Bepaal de maatregelen

Doe de quickscan en ontdek het energielabel van het pand. Heeft deze energielabel D of lager? Onze adviseurs helpen u graag  verder met het bepalen van de maatregelen.


 

3. Maak een lichtplan

Het maken van een lichtplan wordt steeds complexer. Technische Unie helpt u om de beste oplossing voor uw klant te vinden met een lichtplan op maat.


 

4. Bestel goede producten

Ga aan de slag met verledden en ontdek welke producten u per ruimte kunt gebruiken voor optimale ledververlichting. Bekijk ons uitgebreide assortiment.


 

5. Vraag het certificaat aan

U bent bijna klaar! Als laatste stap dient u nog contact op te nemen met een EPA-U gecertificeerd adviseur. Na controle kent hij energielabel C toe.