Systeem 55: basiselementen

De centrale basiselementen en afdekkingen uit het Gira System 55 passen in de afdekramen van de Gira schakelaarprogramma’s Standard 55, E2, E3, Event, Esprit, ClassiX, Studio en in het Gira Profil 55. Ook het schakelaarprogramma Gira TX_44 kan met behulp van adapterramen worden uitgebreid met functies uit het System 55 en worden geïntegreerd in de Gira licht- en energiezuilen. Door dit modulaire systeem kan met een bescheiden assortiment een breed programma met aantrekkelijke keuzemogelijkheden worden aangeboden. Meer dan 300 functies zijn in System 55 beschikbaar.

Basiselementen en afdekramen in verschillende kleuren, designs en materialen met elkaar combineren: dit wordt mogelijk gemaakt met het Gira System 55. De keuze bestaat uit meer dan tien kleurvarianten in zeven verschillende schakelaarprogramma’s, die alle overtuigen met een eigen materiaalkwaliteit en uitstraling. De vele combinaties die hieruit voortvloeien bieden talrijke mogelijkheden om individuele inrichtingsconcepten te verwezenlijken – eenvoudig, klassiek of stijlvol.

Wandcontactdozen

Onbreekbaar, met tekstkader, met geïntegreerde verhoogde aanraakbeveiliging (“shutter”) en nog veel meer: hier leest u meer over het assortiment van Gira wandcontactdozen.

Handmatige lichtbesturing

Heel eenvoudig licht schakelen: basiselementen voor de Gira schakelaarprogramma's en overige accessoires rondom het thema schakelen, drukken, dimmen.

 

Dimmen

Gira biedt een groot assortiment van bedieningsapparaten, actuatoren, trafo's en meer voor het dimmen van licht.

Klimaat-/verwarmingsregeling

Op de behoefte afgestemd verwarmen en regelen van het klimaat in de ruimte bespaart energie en ontziet de gebouwstructuur. Hierdoor worden schimmelvorming en vocht tegengegaan.

 

Jaloeziebesturing

De Gira jaloeziebesturing biedt intelligente systemen en tijdafhankelijke besturingsmogelijkheden voor het dagelijkse op en neer van rolluiken en jaloezieën in huis.

Data-aansluittechniek

Aansluitingen voor internet, telefoon, tv of alle soorten van elektronische overdracht kunnen uniform in de Gira schakelaarprogramma’s worden geïntegreerd.