Systeem 55: basiselementen

De centrale basiselementen en afdekkingen uit het Gira System 55 passen in de afdekramen van de Gira schakelaarprogramma’s Standard 55, E2, E3, Event, Esprit, ClassiX, Studio en in het Gira Profil 55. Ook het schakelaarprogramma Gira TX_44 kan met behulp van adapterramen worden uitgebreid met functies uit het System 55 en worden geïntegreerd in de Gira licht- en energiezuilen. Door dit modulaire systeem kan met een bescheiden assortiment een breed programma met aantrekkelijke keuzemogelijkheden worden aangeboden. Meer dan 300 functies zijn in System 55 beschikbaar.

Basiselementen en afdekramen in verschillende kleuren, designs en materialen met elkaar combineren: dit wordt mogelijk gemaakt met het Gira System 55. De keuze bestaat uit meer dan tien kleurvarianten in zeven verschillende schakelaarprogramma’s, die alle overtuigen met een eigen materiaalkwaliteit en uitstraling. De vele combinaties die hieruit voortvloeien bieden talrijke mogelijkheden om individuele inrichtingsconcepten te verwezenlijken – eenvoudig, klassiek of stijlvol.

Nieuwe generatie Gira wandcontactdozen

Met de doorontwikkeling van de wandcontactdoos biedt Gira extra veiligheid en wordt de installatie eenvoudiger: de draagring is nu in combinatie met de bevestigingsklauwen en klauwschroeven in de veiligheidsmaatregel geïntegreerd. Met slechts enkele slagen van de klauwschroeven zijn de nieuwe wandcontactdozen eenvoudiger en sneller dan ooit te monteren. Deze is in vijf varianten verkrijgbaar.

  • Geringe inbouwdiepte van 29 mm biedt meer ruimte voor de leidingset
  • Eenvoudige installatie door in spiegelbeeld geplaatste sleutelgatprofielen
  • Achterwaartse compatibiliteit voor combinatie tussen oude en nieuwe sokkels of afdekkingen

Inbouwradio IP

Radio global: met de nieuwe Gira System 55 inbouwradio IP kunnen internetradiostations uit de hele wereld worden ontvangen. Bovendien kunnen individuele smartphone-afspeellijsten via Bluetooth op de radioluidspreker worden afgespeeld. De Gira System 55 inbouwradio IP kan met de ontwerpen van de Gira System 55-schakelaarprogramma's en Gira F100 worden gecombineerd.

  • Comfortabele inbedrijfstelling met de Gira System 3000-app
  • Internetverbinding ook met een knopdruk via WPS mogelijk
  • Bedieningsapparaat voor Sonos-luidspreker
  • 230 V/AC ingang neveneenheid voor het schakelen via bewegingsmelder of lichtschakelaar
Handmatige lichtbesturing

Handmatige lichtbesturing

Heel eenvoudig licht schakelen: basiselementen voor de Gira schakelaarprogramma's en overige accessoires rondom het thema schakelen, drukken, dimmen.

Dimmen

Dimmen

Gira biedt een groot assortiment van bedieningsapparaten, actuatoren, trafo's en meer voor het dimmen van licht.

Gira klimaat

Klimaat-/verwarmingsregeling

Op de behoefte afgestemd verwarmen en regelen van het klimaat in de ruimte bespaart energie en ontziet de gebouwstructuur. Hierdoor worden schimmelvorming en vocht tegengegaan.

 

Gira jaloeziebesturing

Jaloeziebesturing

De Gira jaloeziebesturing biedt intelligente systemen en tijdafhankelijke besturingsmogelijkheden voor het dagelijkse op en neer van rolluiken en jaloezieën in huis.

Gira data en aansluittechniek

Data-aansluittechniek

Aansluitingen voor internet, telefoon, tv of alle soorten van elektronische overdracht kunnen uniform in de Gira schakelaarprogramma’s worden geïntegreerd.