GEBERIT ACANTO

Door Geberit
30 juli 2021
author-image

De Geberit Acanto badkamerserie biedt alles voor de inrichting van de moderne badkamer, met veel ruimte voor het invullen van individuele wensen. De vormgeving van keramiek en meubels is tijdloos eenvoudig en de verschillende elementen zijn onderling te combineren tot een heel persoonlijke badkamer. Geberit Acanto kenmerkt zich door veelzijdigheid en flexibiliteit. Dit uit zich onder meer door de uitgebreide mix aan materialen, keuze in kleuren en het brede assortiment aan wastafels, badkamermeubels, spoelrandloze Rimfree® closets, bidets en baden.

De keramische elementen van Geberit Acanto zijn karakteristiek vormgegeven met zachte, organische vormen en rechte lijnen. Het keramisch assortiment is afgestemd op de wensen van de hedendaagse consument: verschillende wastafelvarianten, waaronder ook wastafels met een dunne rand en – bij sommige modellen – een verdekte overloop.

Bij de vormgeving van de badkamermeubels is de nadruk gelegd op een samenspel van verschillende materialen en afwerkingen zoals glas, metaal, houtdecor en lak. De meubelelementen laten zich goed combineren tot een geheel, optimaal gebruik makend van de beschikbare ruimte. 

Wastafels met verschillende vormen en functies

Geberit Acanto biedt diverse standaard wastafels met verschillende diepte, met of zonder aflegruimte. De Slim Rim wastafels met de bijzonder dunne randen en licht afgeronde hoeken combineren perfect met de wastafelonderkasten en vormen daarmee een harmonieuze eenheid. Ook alle andere wastafels kunnen met een  onderkast worden gecombineerd. Voor de wat kleinere ruimte biedt Geberit Acanto een ruimtebesparende, ondiepe wastafel. Voor de toiletruimte is er een fontein.

De asymmetrische wastafel met afleggedeelte aan de rechterkant biedt zowel in functionele als in esthetische zin bijzondere meerwaarde. Het afleggedeelte ligt iets verdiept in het keramiek, naast de waskom. Het biedt plaats aan toiletartikelen en andere benodigdheden.

Rimfree® closets – comfortabel en eenvoudig te reinigen

De badkamerserie Geberit Acanto biedt een wandcloset en staand closet in Rimfree®-uitvoering. Deze closets zijn eenvoudig te reinigen door het ontbreken van een spoelrand en door de gladde, gesloten oppervlakken met verdekte bevestigingen. Ook de zitting draagt bij aan onderhoudsgemak: door de Quick Release-functie is de zitting eenvoudig te verwijderen van het closet voor snel en grondig reinigen. 

Badkamermeubels voor individuele inrichting

De badkamermeubels van Geberit Acanto bieden volop keuze voor een persoonlijke inrichting. Van het creëren van een wastafelopstelling met onderkast en spiegelkast tot en met het inrichten van een complete,  comfortabele badkamer. Het concept biedt de vrijheid om de meubelcomponenten naar eigen wens te combineren tot een passend geheel.

Bij de vormgeving zijn verschillende materialen en afwerkingen - zoals glas, houtdecor, metaal en lak - met elkaar gecombineerd. Dit zorgt voor een luxe uitstraling. Het hoogglans gekleurde glasfront van de meubels vormt een eenheid met de in kleur afgestemde metalen grepen. Een bijzonder accent zijn de randen in eiken houtdecor, in contrast met de koele materialen.  De badkamermeubels zijn leverbaar in de kleuren wit, zwart, lava en zand.

Voor maximaal comfort biedt Geberit Acanto een bijzondere spiegelkast. Zowel de deuren als de volledige achterzijde van de binnenkant van de kast zijn voorzien van een spiegeloppervlak met verlichting. De beide draaideuren zijn voorzien van aflegplateaus. Zo zijn make-up, scheerspullen en andere verzorgingsproducten altijd binnen handbereik, terwijl het spiegelbeeld goed zichtbaar blijft. Een hangend aflegschap  met een verhoogd front oogt als een zwevend object. Dit plateau verleent de badkamer extra individualiteit en praktisch opberggemak en doet ook dienst als handdoekhouder met de optioneel te bestellen haak.

Montagegemak

Wandcloset en bidet zijn met het bevestigingssysteem (Easy Fast Fix 2) snel en veilig te monteren. Beiden worden geleverd met voorgemonteerde bevestigingen. Voor montage hoeft het closet of bidet alleen nog aan de draadstangen gehangen te worden en te worden vastgezet door de openingen voor bevestiging van de zitting met een inbussleutel vast te draaien.

Voor de wastafels met een breedte van 90 of 120 cm zorgt het bevestigingssysteem (Easy Fast Fix 1) voor extra montagegemak. De bevestigingen zijn voorgemonteerd. De wastafel wordt vastgezet door deze over de draadstangen te schuiven. Het is vervolgens niet meer nodig om de wastafel te ondersteunen. Voor het vastzetten wordt de wastafel uitgelijnd en met moeren vastgedraaid. 

Geberit Acanto

Het laatste van Geberit

Meer artikelen