ABB installatiedozen

Installatiedozen

Veiligheid en duurzaamheid komen samen in de installatiedozen van ABB. Gemaakt van hoogwaardig materiaal, vormvast, betrouwbaar, flexibel in gebruik en eenvoudig uitbreidbaar. Slim bovendien, want ontwikkeld in samenspraak met de markt en met oog voor installatiegemak. En met exemplaren voor binnen en buiten, voorbedraad, maar ook stekerbare en brandwerende varianten. De nieuwste dozen gemaakt van gerecycled materiaal maken het aanbod compleet. Zo is er voor elke wens, eis, omgeving en toepassing een installatiedoos voorhanden.

Duurzaamheid

Circulariteit gaat een steeds grotere rol spelen in het assortiment. De kabel- en lasdozen van 100% gerecycled kunststof zijn hiervan al een mooi voorbeeld. Net als de complete overgang naar de duurzame 4200 S-lasdozen, met de ‘S’ van sustainable in hun naam. En er gaan er nog veel meer volgen. Helemaal gerecycled, dezelfde hoogwaardige kwaliteit en hetzelfde gemak als hun conventionele voorgangers, maar beter voor het milieu.

Slim en veilig

Ook spelen de installatiedozen in op de nieuwste (prefab-)bouwmethoden. Zo biedt ABB met een assortiment van 18 wand- en 12 centraaldoosoplossingen voor holle wanden en plafonds, van stekerbare installatiekast tot contactdoos een complete oplossing. En biedt de stekerbare CLT-doos een oplossing voor massieve, duurzame vloeren. Slim bedacht, want hierbij komt de voeding uit de vloer in plaats vanuit het plafond.

Veiligheid krijgt tot slot vooral vorm in ABB’s brandwerende hollewand- en centraaldozen, die bescherming bieden tegen te snelle branddoorslag naar aangesloten ruimtes. De dozen zijn uitvoerig getest in combinatie met wanden/plafonds door het vooraanstaande Efectis-instituut en voldoen zo in alle situaties aan de norm.