U kunt aan de hand van lijsten en afbeeldingen uw persoonlijke catalogus met artikelen uit ons assortiment samenstellen.

U kunt maximaal 2.000 producten in één catalogus op te nemen. MijnCatalogi wordt opgebouwd uit een of meer lijsten. Een lijst bestaat uit maximaal 200 artikelen.

Hij wordt bepaald aan de hand van de lijsten die zijn toegevoegd en de groepen binnen deze lijsten. De namen van de lijsten vormen de hoofdstukken, de namen van de onderliggende groepen vormen de paragrafen. Bestaat de catalogus uit één lijst, dan worden de namen van de groepen als hoofdstukken getoond.

U kunt twee afbeeldingen uploaden: een afbeelding voor op de voorkant van MijnCatalogus en een logo die op alle pagina’s wordt getoond. U kunt bestanden in jpg, jpeg, gif, png en bmp. Uploaden. Ze mogen maximaal 2Mb per stuk zijn.

De tabelopmaak is gebaseerd op het ontwerp van de catalogus zoals u die van ons kent. Producten die dezelfde velden hebben, worden automatisch samengevoegd in een tabel waardoor u ze makkelijk met elkaar kunt vergelijken. Bij de samenvoeging wordt gekeken binnen één hoofdstuk en paragraaf. De regelopmaak laat elk product op een eigen regel zien. Dit heeft als voordeel dat een barcode kan worden toegevoegd. U kunt kiezen voor een barcode op basis van EAN8 (het TU-nummer) of op basis van EAN13. De barcodes kunnen met onze App gescand worden.

Na het genereren van de pdf blijft de pdf twee weken beschikbaar via de website. Uiteraard kunt u de pdf opslaan op uw computer. Na twee weken wordt de pdf verwijderd, de opzet van MijnCatalogus blijft bestaan zodat u hem opnieuw kunt genereren. Deze gids is dan up-to-date: producten die wij niet meer in het assortiment hebben, vindt u niet terug in MijnCatalogus. We adviseren u om – voordat u hem print - de nieuwe pdf eerst te vergelijken met de eerder gebruikte lijsten om te controleren of u geen producten mist.

Via ‘Lijsten’ in de hoofdnavigatie vindt u ‘MijnCatalogi’. Als u ‘Lijsten’ niet in de hoofdnavigatie ziet staan, heeft u geen toegang en kunt u geen eigen catalogi te maken. Neem contact op met de 001-gebruiker (de hoofdgebruiker) van uw account. Ben u dat zelf? Dan kunt u contact opnemen met ons Online Support team op 020-5450835.

U kunt er voor kiezen om bruto prijzen op te nemen. Het is niet mogelijk om de netto prijzen op te nemen.

In uitzonderlijke gevallen kan een conflict optreden met de printer en onze afbeeldingen. In dat geval kunt u het beste uw printer driver updaten. De pdf zou daarna weer gewoon af te drukken moeten zijn. Als de problemen aanhouden, kunt u contact opnemen met uw verkoopkantoor.

Het generen duurt soms even. Dit kan verschillen van 1 minuut tot een aantal uur. Dit hangt af van de drukte op dat moment. U hoeft de pagina niet open te houden. U kunt dus tussentijds andere werkzaamheden doen op onze website of op uw computer. Soms helpt het om de pagina te verversen (shift F5), hiermee wordt een nieuwe status-update opgevraagd. Als het laadicoon draait, is de productie van uw catalogus nog niet klaar. Ziet u het pdf-icoon, dan is uw pdf klaar. Als het na een paar uur nog niet gelukt is, kunt u contact opnemen met ons Online Support team.

Alle catalogi die gemaakt worden zijn zichtbaar voor alle gebruikers binnen uw organisatie, met uitzondering van de gebruikers die geen toegang hebben tot lijsten. Dit geldt ook als de onderliggende lijsten privé zijn.