Veilig werken met persoonlijke beschermingsmiddelen

Door Technische Unie
22 september 2021
Technische Unie

In de Food & Beverage-industrie wilt u niet alleen hygiënisch werken, maar ook veilig. Gezondheidsrisico’s voor medewerkers worden verminderd door het gebruik van de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen. Hierbij gelden vanzelfsprekend hygiënische normen en regelgeving.

Gehoorbescherming

Gehoorbescherming is noodzakelijk bij geluidsniveaus vanaf 85 dB. In bijvoorbeeld een bakkerij of zuivelfabriek wordt dat geluidsniveau al snel bereikt. Oordoppen wilt u echter niet terugvinden in uw product. Zorg niet alleen dat medewerkers gehoorbescherming dragen, maar ook dat deze detecteerbaar is. Technische Unie biedt een brede keuze aan gehoorbeschermingsproducten die beschermen en makkelijk teruggevonden worden. 

Detecteerbare pleisters

Een huidskleurige pleister is in de Food & Beverage niet gewenst. De pleister kan plotseling in het product terechtkomen en is vanwege de onopvallende kleur vaak niet meer detecteerbaar. Daarom zijn in de Food & Beverage-industrie blauwe pleisters verplicht. Door de opvallende kleur kunnen deze eenvoudig gevonden worden. U kunt ook detecteerbare blauwe pleisters aanschaffen. 

Handschoenen

Zorg ervoor dat uw medewerkers en uw product goed beschermd zijn door het dragen van handschoenen. Speciaal voor de Food & Beverage levert Technische Unie nitril handschoenen. Deze zijn sterker dan latex handschoenen, hebben een constante kwaliteit, een uitstekende grip en tastgevoel en zijn 100% latexvrij. 

Veiligheidsschoenen

Voor Food & Beverage wilt u niet alleen bescherming, maar ook makkelijk te reinigen veiligheidsschoenen. Technische Unie biedt een collectie met volledig afwasbaar buitenwerk. De schoenen zijn ontworpen met het oog op hygiëne; makkelijk te reinigen en ademend voor frisse voeten.

Wet- en regelgeving

Er zijn allerlei wetten en regels opgesteld om de veiligheid van voedsel te bewaken. In Nederland zijn deze regels vastgelegd in de Warenwet. Steeds vaker geldt ook Europese Regelgeving op dit vlak. Daarnaast bestaan er verschillende kwaliteitssystemen, bijvoorbeeld Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP). 

HACCP

Wanneer uw bedrijf voedsel verwerkt of produceert dient u alle eventuele risico’s op te nemen in een voedselveiligheidsplan: het HACCP-plan. Als voedselverwerker bent u verplicht om dit plan op te stellen. Uiteraard stelt u vast in het HACCP-plan hoe u deze risico’s het beste kunt vermijden. Denk hierbij aan de persoonlijke hygiëne van het personeel en of een product snel genoeg wordt ingevroren. 

Oplossingen en diensten van Technische Unie

Meer weten?

Onze industriespecialisten helpen u graag.