TeSys Giga vervangt TeSys F-serie contactoren

Door Schneider Electric
23 november 2023
Schneider Electric

Na meer dan 40 jaar trouwe dienst heeft de TeSys F-serie magneetschakelaars zijn missie voltooid en zal eind 2023 definitief worden vervangen door de vorig jaar gelanceerde TeSys Giga-serie.

TeSys Giga-serie: Volledige Motorbeveiliging en Uitfasering

De nieuwe TeSys Giga-serie biedt naast magneetschakelaars ook elektronische overbelastingsrelais voor een volledige beveiliging van de motor. Daarnaast maakt een set accessoires, waaronder verbeterde hulpcontacten en montage hulpmiddelen het aanbod compleet. Mocht u nog TeSys F magneetschakelaars willen bestellen als ‘last buy’, doe dit dan zo snel mogelijk zodat de levering nog voor eind december kan plaatsvinden.

Deze uitfasering en vervanging heeft betrekking op TeSys F magneetschakelaars in de kalibers van 115A tot en met 800A AC3, 200A tot en met 1000A AC1, met uitzondering van TeSys F magneetschakelaars met het kaliber van 780A AC3/ 1600A AC1. TeSys F magneetschakelaars in de kalibers van 1000A AC3 en 1250A tot 2600A AC1 worden niet vervangen.

De nieuwe generatie intelligente motor starters

De nieuwe TeSys Giga-serie vervangt de TeSys F-productreeks en biedt hogere prestaties met de nieuwste innovaties op het gebied van slimme technologie. TeSys Giga contactoren beschikken over een reeks unieke functies die zijn ontworpen om de bedrijfstijd van de machine te maximaliseren: een modulair ontwerp, compact formaat, breedband spoelen met een lager verbruik, een zelfdiagnosefunctie en sterk gereduceerd aantal referenties.

Geavanceerde besturing

De elektronische besturingsmodule biedt breedband AC/DC-spoelspanning, van 24 V tot 500 V, waardoor bestaande industriële processen en nieuwe projecten snel kunnen worden aangepast. Het lage stroomverbruik van de spoelen kan leiden tot aanzienlijke besparingen op het energieverbruik. De geavanceerde Giga contactoren kunnen direct door een PLC-besturing aangestuurd worden, waardoor het gebruik van interfacerelais niet meer nodig is. Door de elektronische spoel wordt ook het warmteverlies door de spoel minimaal.

Modulair ontwerp en compact formaat

De unieke opbouw van TeSys Giga magneetschakelaars maakt eenvoudige vervanging door middel van reserveonderdelen in enkele minuten mogelijk. De compacte voetafdruk met 40% kleiner formaat zorgt voor een optimale installatieruimte in de kast en biedt eenvoudige toegang tot de voedingsaansluitingen voor het aansluiten van kabels en voedingskammen. De spoel is toegankelijk vanaf de voorzijde en kan snel worden vervangen.

Zelfdiagnosefunctie voor voorspellend onderhoud

Zelfdiagnose is een nieuwe functie in de nieuwste generatie hoogvermogen magneetschakelaars, dankzij een diagnostische visuele LED-indicator aan de voorzijde. Realiseer voorspellend onderhoud dankzij een betere diagnose en detectie van: contactslijtage onder-/overspanning, interne fout en open en dicht status van de contactor. Deze functie verbetert de betrouwbaarheid, maximaliseert de uptime en maakt onderhoud planbaar.

Ontdek Schneider Electric TeSys Giga