VERWARM JE BEDRIJFSHAL ZONDER GAS – MET INFRAROODVERWARMING VAN ETHERMA

Door ETHERMA
17 mei 2023
ETHERMA

Verwarm je bedrijfshal op een slimme en efficiënte manier met infraroodverwarming. Ook is het mogelijk om werkplekken te verwarmen en bespaar direct energie. Een aangename en comfortabele warmte op iedere werkplek.

Efficiënt verwarmen

Je bedrijfshal verwarmen met infraroodverwarming is zeer efficiënt. Infrarood stralingswarmte verwarmd niet de lucht maar de materie. Dit kan namelijk op twee manieren. Het is mogelijk om enkel de werkplekken te verwarmen met infraroodverwarming. Maar het is in goed geïsoleerde situaties ook mogelijk om de gehele bedrijfshal te verwarmen met infraroodverwarming. Zo verwarm je dus je bedrijfshal zonder gas te verbruiken.

Bedrijfshal verwarmen met infraroodverwarming als hoofdverwarming

Wanneer je kiest om je bedrijfshal te verwarmen zonder gas, kan infraroodverwarming een uitstekende oplossing zijn. Ook wanneer het gaat om bedrijfshal verwarmen met infraroodverwarming als hoofdverwarming. Wanneer je je volledige bedrijfshal gaat verwarmen met infrarood verwarming, is het belangrijk om te kijken naar het toe te passen vermogen. De specialisten van ETHERMA kunnen een schatting maken welk vermogen er nodig is om je bedrijfshal op een bepaalde temperatuur te krijgen. Wanneer het vermogen is bepaald, is de verdeling van de infraroodpanelen belangrijk. Dit zorgt er namelijk voor dat er overal in de bedrijfshal gelijke warmte is. Infraroodpanelen kunnen tot 35 meter hoogte gemonteerd worden. Dit zijn speciaal ontwikkelde infraroodpanelen met een hoge oppervlaktemperatuur. Dit kan alleen wanneer het gaat om hoofdverwarming van de bedrijfshal.

ETHERMA ontwikkelt eigen schakelkasten die de infraroodpanelen aansturen. Een efficiënte regeling is van belang om zo efficiënt mogelijk te verwarmen. Ook is het mogelijk om een grote bedrijfshal in zones te verwarmen.

Werkplekken verwarmen in een bedrijfshal met infrarood verwarming

Wanneer het om een grote bedrijfshal gaat en er maar enkele medewerkers aan het werk zijn in deze bedrijfshal, is het vaak onnodig om de gehele hal op temperatuur te brengen. Met infrarood verwarming kan je ook werkplekken verwarmen. Dit gebeurt met hoge oppervlaktetemperatuur infraroodpanelen. Deze dienen op een hoogte van ca. 2,5 - 3,0 mtr gemonteerd te worden boven de werkplek. De thermostaat kan omlaag, of zelfs uit, en de werkplek kan worden verwarmd! Efficiënter dan dit kan bijna niet.

Een comfortabele temperatuur op de werkplek is essentieel voor een goede werkomgeving. Daarnaast kan dit bijdragen aan productiviteit, concentratie en algemeen welzijn van de medewerkers.

Het grote voordeel aan verwarmen bedrijfshal verwarmen met infrarood verwarming is dat je onderhoudsvrij bent.

Ontdek ETHERMA Infraroodverwarming