EFFICIËNTIE VAN MACHINES EN INSTALLATIES VERHOGEN MET PHOENIX CONNECT

Door Phoenix Connect
3 september 2023
Phoenix Connect

De iets hogere prijs van een managed switch is al snel terugverdiend!

Grijs Phoenix Connect

De efficiëntie van machines en installaties staat of valt met de beschikbaarheid, de output en de kwaliteit die ze leveren. Storingen hebben direct effect op de drie bovengenoemde factoren en zorgen voor hoge(re) kosten, mogelijk ontevreden klanten en soms zelfs reputatieschade. 

Om de efficiëntie van machines en installaties te waarborgen of zelfs te verhogen is een goede (preventieve) diagnose belangrijk. Toch worden in veel machine- en productienetwerken unmanaged switches gebruikt die geen diagnose over zichzelf en het netwerk kunnen leveren. Dit omdat managed switches, die wel diagnose bieden, vaak als complex en duur worden beschouwd.

Zijn managed switches duur?

Managed switches zijn inderdaad duurder dan een vergelijkbare unmanaged variant maar daarvoor bieden ze ook veel meer functionaliteit die de beschikbaarheid ten goede komt! Want hebt u er al eens bij stil gestaan dat een ongeplande productiestop van uw machine of installatie al snel enkele honderden tot duizenden Euro’s per uur kost? Dus een prijsverschil van zo’n 150 Euro betaald zich al heel snel terug tijdens een storing. En dan spreken we nog niet over de informatie die een managed switch kan leveren waarmee storingen voorkomen kunnen worden. 

Zijn managed switches complex?

Unmanaged Switch  zijn erg eenvoudig in bedrijf te nemen omdat ze geconfigureerd kunnen worden. Managed Switches zijn in de basis te configureren maar dat is niet altijd strikt noodzakelijk. Er zijn namelijk ook managed switches die de beste eigenschappen uit beide werelden combineren. Deze zijn even gebruiksvriendelijk als een Unmanaged Switch, maar bieden Managed functies die de stabiliteit en robuustheid van het machinenetwerk verbeteren. Maar het configureren van Managed switches is ook geen ‘rocket science’. Een gebruikersvriendelijke web interface begeleidt u hierin en bij vervanging biedt een verwisselbaar geheugenkaartje uitkomst voor de service monteur.

Bieden managed switches nog andere voordelen?

Behalve uitstekende diagnose, beschikken managed switches bijvoorbeeld ook over redundantiemechanismen die uitval van het netwerk minimaliseren. Maar misschien wel een van de belangrijkste eigenschappen zijn de security functies, bijvoorbeeld tegen onbevoegde toegang tot de switch en het netwerk! 

Deze en vele andere functies maken dat het verschil in aanschafprijs al na een korte tijd is terugverdient. Wilt u meer weten over managed switches voor in de schakelkast, bekijk dan deze video eens.