Breston kiest na uitgebreide oriëntatie voor TeSys Island van Schneider Electric

Technische Unie
5 februari 2024
Technische Unie

Wat is de beste besturingsoplossing voor een industriële waslijn van aardappelen, groenten en fruit? Met die specifieke vraag benaderde Breston, gespecialiseerd in industriële automatisering, Technische Unie. De vraag van Breston leidde tot een zoektocht waarin we samenwerking zochten én vonden met vooraanstaande leveranciers in de industrie, zoals Schneider Electric.

“Na een eerste oriëntatie en overleg met Breston en hun klant Van Dijke Groep, hebben we een bezoek aan ons Inspiratiecentrum Smart Industry gepland.”, aldus Jos de Bonte, industrievertegenwoordiger bij Technische Unie. “Bij dit bezoek was ook een vertegenwoordiger van Schneider Electric aanwezig. Al sparrend bleek dat TeSys Island in dit geval mogelijk een geschikte oplossing was. In ons inspiratiecentrum kan dit innovatieve product werkend bekeken worden.”

Verbinden van vraag en kennis

“Na het bezoek hebben we een vervolgafspraak gepland om dieper in te gaan op de vraag en beschikbare oplossingen. Tijdens deze bijeenkomst kwam Schneider Electric met specifieke voorstellen. Op basis van dat gesprek is besloten om TeSys Island echt in te gaan zetten. Vervolgens heeft Schneider Electric de verdere ontwikkeling en engineering op zich genomen. Technische Unie leverde de logistiek. 

Deze samenwerking is voor mij een goed voorbeeld van hoe wij als technische groothandel kennis bieden en een verbindende rol tussen partijen kunnen spelen. Om zo de beste oplossing voor de klant te vinden én mogelijk te maken. In toekomstige projecten in de industrie willen we dit graag ook voor andere klanten doen, om zo hun vragen beter te kunnen beantwoorden en de best passende oplossing te vinden. Ik ben er trots op dit project en de rol die wij hier hebben gespeeld.”

Breston gebruikt Tesys Island

Over TeSys Island

TeSys Island is een digitaal load managementsysteem van Schneider Electric dat motoren en andere elektrische belastingen tot 37 kW/80 Ampère (AC3) kan schakelen, beveiligen en beheren.

De voordelen voor machinebouwers en eindgebruikers zijn: 

 • Slimmere machines
  TeSys Island kan machineprestaties monitoren en analyseren, waardoor de machinebouwer of eindgebruiker vroegtijdig intelligente beslissingen kan nemen om stilstand en uitvaltijden te beperken.

 • Betere beveiliging
  TeSys Island biedt uitgebreide beveiligingsfuncties, zoals overbelastingsbeveiliging, kortsluitbeveiliging en aardlekbeveiliging. Dit helpt om machines en mensen te beschermen tegen schade.

 • Verhoogde efficiëntie
  TeSys Island kan worden gebruikt om motoren efficiënter te laten werken. Dit kan leiden tot lagere energiekosten.

Voor specifieke behoeften

TeSys Island is een flexibele oplossing die kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van elke klant en situatie. Het is onder andere geschikt voor: 

 • Machinebouw
  TeSys Island kan worden gebruikt om machines in de industrie, zoals productiemachines, verpakkingsmachines en transportmachines, te besturen en beveiligen.

 • Gebouwen
  TeSys Island kan worden gebruikt om elektrische belastingen in gebouwen, zoals liften, airconditioning en verlichting, te besturen en beveiligen.

 • Energie
  TeSys Island kan worden gebruikt om energiesystemen, zoals windturbines en zonnepanelen, te besturen en beveiligen.

Meer informatie

Wilt u de mogelijkheden van TeSys Island verkennen? Of heeft u een andere vraag over industriële automatisering? Neem contact op met Jos de Bonte of een van de andere industrievertegenwoordigers van Technische Unie. Of bel het verkoopkantoor bij u in de regio.