Bedrijfsuitje met kennisoverdracht voor de afdeling Electrical Engineering van DWG

Door Technische Unie
24 januari 2024
Technische Unie

Als system integrator begeleidt DWG opdrachtgevers bij industriële automatisering. Van energie tot fijn chemie, van tankopslag tot food en infra, DWG is actief in uiteenlopende sectoren. Het bedrijf heeft meerdere disciplines, waaronder Electrical Engineering, Industrial Automation, Process Engineering en Information & Data Technology

“DWG is zelf een relatief kleine klant van Technische Unie”, zo zegt Ard Mackloet, Lead Engineer van de Electrical Engineering afdeling bij DWG. “Maar we schrijven in onze projecten wel merken voor die Technische Unie kan leveren, vooral op het gebied van elektrotechniek en instrumentatie. Veel van onze onderaannemers zijn weer klant bij Technische Unie.”

Op zoek naar inspiratie

“Op LinkedIn zie ik regelmatig het Inspiratiecentrum Smart Industry van Technische Unie voorbijkomen. Dus toen we een teamdag gingen organiseren, moest ik daar gelijk aan denken. We wilden ditmaal niet alleen een leuke tijd met elkaar hebben, maar ook inhoudelijk geïnspireerd worden. Via de website van Technische Unie heb ik mij aangemeld, met het verzoek om contact op te nemen met mij om de mogelijkheden te bespreken.”

Oude bekende

“Ik werd teruggebeld door vertegenwoordiger Jos de Bonte van Technische Unie. Zijn naam kende ik al, hij komt uit dezelfde gemeente als waar ik woon. Onze kinderen zaten bij elkaar in de klas. Jos nodigde me uit voor een kennismakingsgesprek in Eindhoven. Daar heb ik toen onze Junior Engineer Matthijs van den Hengel mee naartoe genomen.”

Dag vol kennisoverdracht

Uiteindelijk heeft de teamdag geresulteerd in een dag vol kennisoverdracht, met presentaties van ABB, Phoenix Contact en Rittal. Naast Siemens zijn dat de componenten waarmee we 80% van de tijd werken. De hele groep was verdeeld in twee subgroepen. Om en om konden zij deelnemen aan het volgen van een presentatie of een rondleiding. Na afloop hebben we met het elkaar deelgenomen aan een escaperoom en lekker gegeten.”

Volgend jaar weer?

“Het bedrijfsuitje met kennisoverdracht was voor ons een groot succes. Mijn collega's en ik zijn het erover eens dat dit jaarlijks zou moeten terugkeren. Zowel vanuit DWG als vanuit de leveranciers hebben we positieve feedback mogen ontvangen.”