Emax 2 vermogensschakelaars bieden nieuwe digitale mogelijkheden

Door ABB
12 juni 2024
ABB

De Emax 2 serie vermogensautomaten is een bewezen oplossing in laagspanningstoepassingen om de efficiëntie te verhogen en de betrouwbaarheid te verbeteren. Uitstekende connectiviteit, eenvoudige en tijdbesparende installatie en een groot gebruiksgemak zijn belangrijke kenmerken die onder alle omstandigheden stand houden. 

Ekip Touch trip unit 

Een van de meest in het oog springende uitbreidingen is de Ekip Touch trip unit. Het gaat hier om een slimme en geavanceerde oplossing voor het upgraden van de Emax 2 automaten. De Ekip Touch trip unit is dé standaard om de automaten toekomstbestendig te maken.  

De standaard trip unit is naar wens direct of in een later stadium uit te breiden met onder meer beveiligings- en/of meetfuncties. Bijvoorbeeld voor het nauwkeurig meten en monitoren van het verbruik (kWh), de spanning (DC/AC) en kwaliteit (cos phi). Deze gegevens zijn vervolgens weer te gebruiken voor eventueel voorspellend onderhoud. Hiervoor worden relevante data via optionele communicatiemodules uitgelezen en geanalyseerd in een bovenliggend systeem of het cloudgebaseerde platform ABB AbilityTM Energy and Asset Manager.

Nieuwe uitvoeringen voor hernieuwbare energiebronnen

De serie Emax 2 is verder uitgebreid met uitvoeringen die gericht zijn op het optimaliseren van installaties voor renewables. De wereld van hernieuwbare energie evolueert snel waarmee de focus op stroomcontinuïteit voor kritieke belastingen, minimale onderhoudsbehoefte en een kleine voetprint toeneemt.

De Emax 2 MS/DC-E 1500V DC vermogensschakelaar is bijvoorbeeld ontwikkeld voor PV-systemen met ampèrages tot 4.000 A en spanningen tot 1500V DC. Naast IEC uitvoeringen zijn er ook uitvoeringen geschikt voor gebieden waar UL-voorschriften van toepassing zijn. In deze toepassingen verlagen ze de noodzaak van grote aantallen combiners, omvormers en geleiders ten opzichte van 1.000V DC systemen. Systeemontwerpers verbeteren hiermee de energie-efficiëntie van hun systeem, verkorten de installatietijd en verlagen bijbehorende kosten.  

Ook de Emax 2 / E9 900V AC vermogensautomaat richt zich op het beveiligen en beheren van systemen die gekoppeld zijn aan hernieuwbare energiebronnen als wind en PV. De E9 900V AC uitvoering heeft dezelfde voetafdruk en beschermingsgraad als de standaard Emax 2 en verbetert de betrouwbaarheid en de prestaties van systemen tot 900V AC conform IEC 60947-normen.

Meer informatie? Ga naar:  https://new.abb.com/low-voltage/nl/producten/vermogensschakelaars

ABB Emax 2