CIRCULAIRE MARKTPLAATS MAAKT VEROUDERDE VOORRAAD WAARDEVOL

Technische Unie
7 september 2020
author-image

Vrijwel elk bedrijf in de industriële sector en in de installatiebranche kampt ermee; producten die onvoorzien in het magazijn belanden. Depot4, de eerste marktplaats voor de techniek, biedt een duurzame oplossing voor verouderde technische voorraad en brengt industriële eindgebruikers, installatiebedrijven, machine- en paneelbouwers met elkaar in contac

Wat voor de een incourant is, kan voor de ander een uitkomst zijn. Deze circulaire marktplaats is ook interessant voor Technische Unie en haar klanten.

Van kostenpost naar inkomsten

Peter Exmann, businessmanager industrie bij Technische Unie, is zeer enthousiast over dit initiatief: “Een van de diensten die wij als technische groothandel verlenen, is het optimaliseren van het voorraadbeheer van onze klanten. Negen van de tien keer komen we tijdens de analysefase al een schat aan producten tegen waar zo’n bedrijf nooit meer iets mee gaat doen. Dankzij Depot4 hoeven onze klanten deze verouderde voorraad niet meer af te boeken en weg te gooien, maar kunnen ze het aanbieden aan partijen die er nog wel iets aan hebben.”

Van incourant naar uitkomst

Ook voor klanten die zoeken naar een artikel dat in het assortiment van Technische Unie al is vervangen door een nieuwere versie is Depot4 een uitkomst. “Het komt regelmatig voor dat klanten ons vragen of we nog iets uit een eerdere serie op voorraad hebben,” beaamt Peter Exmann. “Nu Depot4 haar digitale deuren heeft geopend, kunnen we onze klanten doorverwijzen naar deze circulaire marktplaats voor techniek en hoeven we geen nee te verkopen. Is een product ook bij Depot4 niet voorhanden, dan kan de zoekende partij een oproep plaatsen.”

Duurzame oplossing

Op de vraag of Technische Unie zelf ook gebruik gaat maken van de diensten van Depot4 antwoordt Peter: “Onze grootste prioriteit is het ontzorgen van onze klanten. Voor klanten met een incourante voorraad en voor klanten die op zoek zijn naar producten die wij niet langer in het assortiment hebben, is Depot4 dé oplossing. Daarom verwijzen we deze klanten door naar dit duurzame initiatief. Over onze eigen verouderde winkeldochters hebben we in de meeste gevallen een goede afspraak met de betreffende leverancier. Is zo’n afspraak er niet en blijven wij met – voor ons onverkoopbare – voorraad zitten, dan sluit ik zeker niet uit dat we deze producten aan gaan bieden via Depot4.”