WEBINAR AUGMENTED REALITY -GESTUURD ONDERHOUD IN DE INDUSTRIE | 22 APRIL 2021

Door Technische Unie
9 april 2021
Technische Unie

Benieuwd hoe u Augmented Reality praktisch toepast in uw organisatie? Op donderdag 22 april 2021 organiseren Schneider Electric, TechBinder en Technische Unie een webinar over dit actuele onderwerp. Vanuit het Inspiratiecentrum Smart Industry laten wij u in 45 minuten zien hoe deze technologie tot zijn recht komt en hoe uw organisatie dit kan toepassen.  

Augmented Reality in de industrie is geen spel

Hoe gaan we ervoor zorgen dat de operator van de toekomst nog efficiënt en veilig zijn werk kan doen? En hoe kunnen we specialistische kennis van industriële installaties borgen en op een eenvoudige manier beschikbaar maken voor engineers in het veld? De toekomst van Augmented Reality in de industrie is geen spel, het is de nieuwe realiteit. Schneider Electric, TechBinder en Technische Unie laten u graag kennismaken met de mogelijkheden van Augmented Reality. Om zo hedendaagse en toekomstige uitdagingen het hoofd te bieden.

Agenda webinar Augmented Reality

  • Welkom
  • Uitdagingen
  • Live demonstratie
  • Toepassingsgebieden
  • Referentiecases
  • Vragen

Gratis demo software voor deelnemers

Als deelnemer ontvangt u na afloop van het webinar toegang tot demo software om de Augmented Reality toepassing geheel vrijblijvend te testen.

Meer over het onderwerp

Niets is vervelender dan een machine of een installatie die op een ongewenst moment stil komt te staan. Regelmatige controles en goed onderhoud voorkomen onnodige problemen en zorgen ervoor dat de levensduur wordt verlengd en de kans op onverwachte – en dus ongewenste – onderbreking van een productieproces zo veel mogelijk wordt voorkomen.

Regelmatige controles resulteren echter vaak ook in stilstand en verloren productie. Denk hierbij aan de klassieke tijdrovende stappen van het uitschakelen van de machine, het openen van de besturingskast, de diagnose van de machine en het zoeken naar een oplossing bij een eventuele storing. Bij het verrichten van controles of onderhoudswerkzaamheden lopen medewerkers bovendien regelmatig tegen onduidelijke of onbekende omstandigheden aan. Industriële installaties worden alsmaar complexer terwijl kritieke operationele kennis van processen en machines steeds vaker in de hoofden van slechts enkele ervaren medewerkers zit.

Engineers zijn soms wel de helft van hun tijd kwijt met het zoeken naar technische gegevens of documentatie. Werkzaamheden kunnen daardoor meer tijd in beslag nemen en de kans op het maken van fouten neemt tegelijkertijd toe.

Augmented Reality biedt een eenvoudige oplossing voor deze situaties en maakt controle- en onderhoudswerkzaamheden in de industrie efficiënter, minder vatbaar voor menselijke fouten en veiliger dan traditionele onderhoudsprocedures:

Reduceer stilstand

Open virtueel de deuren van een machine, schakelkast of bedieningspaneel zonder deze uit te schakelen

Detecteer afwijkingen

Krijg zicht op de actuele bedrijfstoestand van een machine, kritieke procesvariabelen en foutmeldingen.

Versnel onderhoudswerkzaamheden

Vind informatie sneller met directe toegang tot stuklijsten, handleidingen en onderhoudslogboeken.

·Verminder menselijke fouten

Begeleid operators in het veld met stap-voor-stap instructies en procedures – ook op afstand!