DIGITALE TRANSFORMATIE DOOR SIEMENS

Siemens
11 december 2020
Siemens

Meer flexibiliteit, kwaliteit en efficiëntie is wat ieder productiebedrijf wil bereiken. De oplossing is digitalisering. 

Afhankelijk van het uitgangspunt kan de tijd in de engineeringsfase met zo’n 30% worden ingekort het in bedrijf stellen van nieuwe machines kan zelfs tot wel 60% worden verkort. Voor het productiebedrijf biedt dit een veel kortere ‘time-to-market’ of (in geval van een ombouw) veel minder productieverlies. Voor de machinebouwer levert dit concurrentiekracht en grote efficiencyvoordelen op.

Siemens heeft hiervoor een holistische driestappenbenadering ontwikkeld om het digitaliseringstraject van de klant op een ideale manier te begeleiden: advies, implementatie en optimalisatie.

Een greep uit ons assortiment:

TIA PORTAL

Totally Integrated Automation Portal (TIA Portal) biedt u onbeperkte toegang tot het volledige aanbod aan gedigitaliseerde automatiseringsdiensten van Siemens. Van digitale planning, geïntegreerde engineering tot transparante bedrijfsvoering.

De nieuwe opties komen ten goede aan systemintegrators en machinebouwers, maar ook aan de eindgebruikers van de installatie. Dit maakt TIA Portal de perfecte toegang tot automatisering in de Digital Enterprise.

SIMATIC NET

Zonder industriële communicatie zouden complexe taken zoals het aansturen van machines en complete productielijnen, het bewaken van moderne transportsystemen of het beheren van energieverdeling onmogelijk zijn. Ook de digitale transformatie zou onmogelijk zijn zonder krachtige communicatieoplossingen. Het betrouwbare en veilige netwerk van machines en installaties op basis van een professionele planning en realisatie met behulp van de netwerkcomponenten SCALANCE, RUGGEDCOM en SIMATIC NET vormt de basis voor dit alles.

SIMATIC

Het schaalbare portfolio van de SIMATIC-familie zorgt voor een optimale oplossing voor elk toepassingsgebied. Profiteer van de end-to-end consistentie van het systeem: samen met de geïntegreerde engineering in het TIA Portal helpt SIMATIC uw kosten en time-to-market aanzienlijk te verminderen.

Unified Comfort Panel

De high performance HMI-panels combineren het gebruikscomfort van een smartphone met een hoog vermogen voor de implementatie van grote toepassingen en snelle visualisatie. De HMI-panels bevatten state of the art Edge technologie voor geavanceerde data verwerking.

SITOP

Het hart van automatisering. Ons volledige assortiment geschakelde voedingen levert een gecontroleerde 24 V DC-voeding en andere ingangsspanningen. Ons unieke spectrum van DC UPS- en uitbreidingsmodules vormen een aanvulling op de stroomvoorziening voor de bescherming van de 24V-voeding. Zo wordt er beschermd tegen storingen vanuit het net en aan de gelijkspanningszijde. 

SINAMICS

Met Siemens motoren, regelaars en besturingen zijn alle aandrijfcomponenten perfect op elkaar afgestemd en kunnen deze eenvoudig worden geïntegreerd in uw bestaande automatiseringsplatform. Met SINAMICS bent u klaar voor de digitalisering van uw bedrijfsproces. U profiteert van zeer efficiënte engineeringstools voor het gehele ontwikkel- en productieproces. Door de integratie van veel functionaliteiten in de regelaar, waaronder veiligheidstechnologie, bespaart u ruimte in de schakelkast. Parametreren en uitlezen kan vanaf uw smartphone via een WiFi module. Met de SINAMICS serie frequentieregelaars kunt u elke individuele aandrijftaak realiseren in laagspanning, middenspanning en gelijkspanning.

SENTRON 3VA

Of het nu gaat om industriële fabrieken, datacenters of luchthavens, een veilige stroomverdeling moet voldoen aan steeds strengere vereisten. De intelligente, onderling verbonden SENTRON-componenten helpen bij het betrouwbaar beschermen van mensen, kabels en fabrieken tegen het gevaar van elektrische schokken. U krijgt alles als een complete veiligheidsoplossing: een perfect gecoördineerde portefeuille en ultramoderne producten, aangevuld met planningstools en technische gegevens.

SIRIUS ACT

Krachtige machines en installaties moeten beschikken over krachtige drukknoppen en signaleringsapparatuur. SIRIUS ACT biedt u unieke stijlvol ontworpen drukknoppen, signaal-leds en keuzeschakelaars die de perfecte weergave zijn van stijl, intelligentie en extreme robuustheid (IP69K). Deze drukknoppen, signaal-elementen en keuzeschakelaars zijn vervaardigd van metaal en hoogwaardige kunststoffen en zijn ontworpen met slimme functies en communicatiemogelijkheden. Ze zijn onder extreem omstandigheden getest om de betrouwbaarheid te garanderen voor uw meest kritische applicaties. SIRIUS ACT, veel meer dan slechts een drukknop!