VERHOOGDE GEBOUWVEILIGHEID MET NAVEO®PRO

ABB
11 december 2020
ABB

Noodverlichtingsystemen moeten functioneren als het erop aan komt. Maar hoe is dat veilig, betrouwbaar én economisch te realiseren voor klant en installateur? Het Naveo®Pro monitoringsysteem biedt een oplossing. Klanten kunnen hun noodverlichtingsinstallatie instellen, onderhouden en aansturen met een mobiele app. De voordelen zijn legio.

Naveo®Pro-app

Met de Naveo®Pro-app zijn onafhankelijke noodarmaturen eenvoudig en snel in een gebouw te installeren en te programmeren. Het ABB AbilityTM-platform biedt via de cloud een digitaal overzicht. Daarnaast verstrekt het direct informatie ter ondersteuning van de onderhoudsplanning en verbetering van de gebouwveiligheid. Deze informatie is direct vanaf een mobiel apparaat te verwerken. 

Beheren en veilig bijhouden

Met Naveo®Pro kunnen gebruikers hun noodverlichtingssysteem beheren en alle activiteiten in de cloud veilig bijhouden. Dat geeft rust en een veilig gevoel. Bovendien is het systeem toekomstbestendig. Dankzij de cloudoplossing kunnen klanten gebruikmaken van data. De inzichten die hieruit voortvloeien, kunnen leiden tot drastisch lagere bedrijfskosten. Ideaal voor eigenaren en beheerders van gebouwen die de totale eigendomskosten van veiligheidssystemen willen verlagen.

Dankzij de noodverlichtingsgegevens in de cloud, geeft de app via Google Maps 24 uur per dag en 7 dagen per week een overzicht van alle geïntegreerde gebouwen. Gebouwplattegronden kunnen worden geüpload en geïntegreerd zodat de huidige status van het gebied en een duidelijke en precieze locatie van de noodverlichtingsarmaturen duidelijk zichtbaar zijn. 

Vereenvoudigde onderhoudsplanning

Door de test-, inspectie- en onderhoudsplanning in te plannen, is de klant verzekerd dat alle noodverlichting goed werkt. Via de app kunnen bovendien functionele en duurtesten worden geprogrammeerd. Fouten worden automatisch gedetecteerd en direct gerapporteerd, zodat klanten altijd en overal geïnformeerd zijn. Bovendien hebben meerdere gebruikers toegang tot de gegevens. Deze gegevens kunnen worden gemaild, gedeeld en opgeslagen voor een permanente registratie van de staat van het systeem.

Onderhoudswaarschuwingen

Om de veiligheid van het gebouw nóg verder te verbeteren, stuurt het systeem onderhoudswaarschuwingen in de Naveo®Pro-app. Zo kan de klant componenten vervangen voordat er een storing optreedt. De app omvat alle functionaliteiten om de veiligheid van bezoekers of gebruikers van het gebouw te optimaliseren. Dat voorkomt onnodig apparaatgebruik, gecompliceerd papierwerk, dubbele gegevensinvoer, het zoeken naar de juiste onderdelen of onnodig transport van vervangingsonderdelen. De basis is één toegankelijke database die te openen is vanaf meerdere apparaten en duidelijke informatie die onderhoud vereenvoudigd.

Geïnteresseerd?

Download de brochure en bespreek Naveo®Pro voor uw projecten met uw Technische Unie-vertegenwoordiger.