SLIM, VEILIG EN DUURZAAM ENERGIE MANAGEN VOOR DE INDUSTRIE

ABB
11 december 2020
ABB

Ondernemers hebben te maken met energiebesparingsverplichtingen en verduurzaming van hun onderneming en productie. Hierdoor wordt energie-efficiëntie een doorslaggevende factor voor succesvolle productie. Maar hoe manage je het energieverbruik en hoe combineer je dat met betrouwbaarheid, duurzaamheid én concurrentievermogen? ABB biedt met ABB Ability™ Energy and Asset Manager een uiterst slimme oplossing.

Duurzaam, economisch en veilig

In een wereld die steeds verder digitaliseert en waarin connectiviteit een vanzelfsprekendheid is, sluit ABB Ability™ Energy and Asset Manager naadloos aan op deze ontwikkelingen. Ontwikkeld voor een veilige, slimme en duurzamere elektrische infrastructuur, biedt ABB Ability™ Energy and Asset Manager een state-of-the-art cloudoplossing voor energiemonitoring, -analyse en -optimalisatie. Met die informatie kunnen gebruikers gericht de kosten verlagen, het comfort verhogen of de efficiëntie verbeteren. Het systeem leent zich voor alle energievormen: gas-, water-, verwarmings- of elektrasystemen, waaronder laag-  en middenspanningsinstallaties. Toepassingen zijn te vinden in de industrie, datacenters, openbare en commerciële gebouwen, waaronder hotels, zorginstellingen en winkelcentra.

Wie de informatie van energiesystemen en assets optimaal wil benutten door de inzet van ABB Ability™ Energy and Asset Manager weet zich verzekerd van een duurzame, economische en veilige installatie. Het systeem is volledig ingericht op het managen van energie volgens ISO50001, schaalbaar en dankzij het plug-and-play ontwerp uiterst flexibel. Zo groeit ABB Ability ™ Energy and Asset Manager probleemloos mee met uw organisatie.  Daarmee is het dé oplossing voor bedrijven die inzicht willen in en grip op operationele kosten. 

Eenvoudige ingebruikname

Met ABB Ability™ Energy and Asset Manager kan relevante informatie worden verzameld van alle ABB-apparaten in het distributiesysteem. Voor inbedrijfstelling van het systeem is weinig technische of speciale kennis nodig. Tijdrovende werkzaamheden, zoals het opzetten van visualisaties en het programmeren worden voorkomen en onnodige kosten vermeden. Van de aangesloten apparaten is in het Cloud Platform een bibliotheek met digitale kopie beschikbaar. Tijdens  de inbedrijfstelling worden de fysieke apparaten herkend en automatisch gekoppeld aan hun digitale twin.  

Voorspellend onderhoud

ABB Ability™ Energy and Asset Manager biedt ondersteuning aan onderhoudspartners doordat het plannen van onderhoud eenvoudiger en efficiënter wordt. Bovendien kunnen gegevens ‘uit het veld’ op afstand worden uitgelezen. Slimme algoritmes zorgen voor meer veiligheid, betrouwbaarheid en kwaliteit voor inspecties conform NEN 3140. Daarmee stellen onderhoudspartners de investeringen van klanten veilig.  

Geïnteresseerd?

Download de brochure en bespreek met uw Technische Unie-vertegenwoordiger de mogelijkheden van energiemanagement voor uw projecten.