KIEST U VOOR DE RJ45 OF EEN M12 CONNECTOR VAN METZ?

Door Metz
27 januari 2021
Metz

RJ45 of M12 dat is wat ik nog regelmatig hoor in de industriële markt.
Dit is voor ons een vreemde vraag aangezien dit verschillende connectoren zijn bedoeld voor andere omgevingen.

RJ45 connector

We passen al vele tientallen jaren de RJ45 connector toe in datacommunicatie netwerken. Deze connector is lang geleden ontwikkeld voor telefonie toepassingen maar door ontwikkeld tot een connector voor hoge snelheid datanetwerken van 10Mb tot 40Gb vandaag.

Deze RJ45 connector is een prima connector voor toepassing in geconditioneerde, veelal binnen omgevingen. De RJ45 connector is echter minder geschikt voor omgevingen waar de verbinding onderhevig is aan vocht, vuil, trillingen of sterk variërende temperaturen welk veel in de industrie voorkomen.

M12 connector

Het M12 format biedt datacommunicatie connectoren met een zeer betrouwbare volledig afgeschermde en IP67 afgesloten verbinding.

Deze zijn er voor diverse toepassingen als transporteren van spanning tot hoge datasnelheden. M12 connectoren zijn beschikbaar in diverse codes. De meest voorkomende zijn A, B, C, D, X. S en T.

Zo zijn deze beschikbaar in bijvoorbeeld kunststof, om een eenvoudige 2-draads sensor te verbinden, tot metalen sterk afgeschermde datacom varianten (D en X code) waarmee tot Cat 7A verbindingen gebouwd kunnen worden. Van volledig prefab met een IP67 afdichting tot in het veld te installeren connectoren.

Metz Connect GmbH biedt u de M12 lijn geschikt voor het transporteren van data. Van 10/100Mb tot 10Gbit ethernet en Profibus tot wat in de standaarden wordt voorgeschreven. M12 verbindingen zijn veelal maatwerk oplossingen. Metz Connect biedt een grote diversiteit van M12 oplossingen waarmee bij iedere marktvraag ingevuld kan worden.

Metz Connect heeft echter ook de veel voorkomende M12 verbindingen uit voorraad beschikbaar. 

Direct bestellen