HET PERFECTE KLIMAAT MET EEN RITTAL VENTILATOR

Door Rittal
14 maart 2021
author-image

Hoge temperaturen vormen een bedreiging voor componenten. Daarom is het noodzakelijk deze warmte af te voeren, want uw paneel is het kloppende hart van het bedrijft. Een stilstand kan tot hoge kosten leiden.

Betaalbaar en effectief

Staat het paneel in omgeving met een relatief lage temperatuur en mag de temperatuur in de kast hoger zijn dan de omgevingstemperatuur? Dan is de ventilator een goede manier om warmte van de componenten af te voeren. De ventilator zorgt ervoor dat de omgevingslucht door een filtermat direct de kast ingeblazen wordt, wat het een zeer doeltreffende methode maakt. De luchtuittrede vindt vervolgens plaats door middel van een ventilatierooster. Behalve effectief is de ventilator financieel gunstig; uw investering is lager dan voor andere methodes van koelen. En heeft u onvoldoende ruimte aan de zijkant van de kast? Dan biedt een praktische dak-ventilator uitkomst. Het is niet voor niets de meest toegepaste methode van koelen, en met een luchtverplaatsing van 20 m³/h t/m 1000 m³/h is er altijd wel een passende oplossing.

Enkele richtlijnen

Om gebruik te kunnen maken van een ventilator zijn er enkele factoren waar u rekening mee dient te houden:

We helpen u graag bij het selecteren van de juiste ventilator voor uw wensen! Neem contact met ons op, of bereken het zelf met de gratis software Rittal Therm.