INTELLIGENT ENERGIEBEHEER ÉN ONDERHOUD ALTIJD ÉÉN STAP VOOR

Door ABB
18 januari 2021
ABB

Energiebeheer is een van de grootste uitdagingen van deze tijd. Met System pro M compact® InSite is dat optimaal in richten. Om zo processen te vereenvoudigen en energiekosten te reduceren.

System pro M compact® InSite-energiemanagementsysteem

ABB’s System pro M compact® InSite-energiemanagementsysteem is een slimme, schaalbare oplossing voor het beheren en optimaliseren van energiegebruik. Beheerders van industriële en commerciële gebouwen als fabrieken, scholen, kantoren en retail-omgevingen profiteren direct. Zo kunnen zij tot wel 15% minder CO2 uitstoten en tot 20% besparen op hun energierekening.

Altijd en overal te integreren

Het InSite-systeem verzamelt gegevens van energie- en vermogensmeters, netwerkanalysers, stroomsensoren gemonteerd op installatieautomaten en aardlekbeveiligingen. Om bewaking en beheer van het volledige energieverdeelsysteem mogelijk te maken, wordt de reeks gecompleteerd met een flexibele selectie aan in- en outputmodules. Ook is uitlezing van water- en gasmeters mogelijk, indien deze zijn uitgerust met een pulsuitgang.

De reeks is inzetbaar in willekeurig welk gebouw dan ook: oud of nieuw, goed of slecht onderhouden. Bovendien kan elk systeem eenvoudig worden geüpgraded. System pro M compact® InSite is namelijk zowel stand-alone toepasbaar als te integreren in ABB Ability™ EAM-cloudplatformen (voormalig EDCS). Doel is om gebruikers te helpen om aan de hoogste normen voor energierendement te voldoen en energiebesparingen te generen. Daarnaast wordt dankzij het systeem de waarde van technische installaties naar verwachting met zo’n 5 procent verhoogd en tegelijkertijd de terugverdientijd op de oorspronkelijke investering verkort.

Moderniseer bestaande installaties in één dag

Het System pro M compact®-systeem is ontworpen om laagspanningsverdeelsystemen en schakelkasten met minimale inspanning slimmer te maken. Elk systeem kan makkelijk worden gemoderniseerd, met een minimale installatie- en configuratietijd. Dit zorgt voor een minimum aan kostbare operationele uitvaltijd.

Zodra de apparaten zijn geïnstalleerd, hebben eindgebruikers totale transparantie over de prestaties van het elektrische systeem. Dit dankzij de constante diagnose van het systeem en de beschikbaarheid van realtime meldingen. Daarnaast is het mogelijk om in de gebruikersinterface acties te programmeren die automatisch op processen reageren.

ABB

Hoogste gegevensbeveiliging

System Pro M compact® InSite levert de hoogste gegevensbeveiligingsnormen (via gecodeerde SNMP v3 en SSL-certificaat) en biedt voortdurende modernisering dankzij regelmatige firmware-updates. Een centraal onderdeel van het systeem is de SCU100-controller. Deze is specifiek ontworpen om gebruikers in staat te stellen energiegebruik beter te beheren. De controller kan meetgegevens van maximaal 16 energie- en vermogensmeters en 96 stroomsensoren verzamelen.

Zodra deze gegevens in de intuïtieve web-gebruikersinterface zijn verzameld, kunnen deze voor een verscheidenheid aan behoeften worden gebruikt. Van het reduceren van energieverbruik tot het identificeren van mogelijke risico’s voor de operationele continuïteit, en het implementeren van geautomatiseerde acties om problemen op te lossen.