KATLA REMADE

Door Pracht
23 juni 2021
Pracht

De nieuwste innovatie van PRACHT heet KATLA REMADE. De industriële armatuur is gemaakt van 100% gerecycleerde kunststof onderdelen en biedt een duurzaam en kostenneutraal alternatief voor conventionele verlichtingssystemen.

Het gerecyclede materiaal dat wordt gebruikt om de KATLA REMADE te vervaardigen, wordt geproduceerd in een uitgebreid upcyclingproces. Met veel know-how uit de eigen kunststof- en lichttechnologie heeft het PRACHT Institute of Technology in samenwerking met gerenommeerde hogescholen en universiteiten een materiaal van gerecycleerde kunststof onderzocht, getest en in serieproductie gebracht dat geschikt is voor industrieel gebruik. Jonathan Pracht, algemeen directeur, vat samen: "Sommige mensen denken dat ze door de bomen het bos niet meer zien. We vrezen dat we binnenkort de wereld niet meer kunnen zien door de rotzooi"

De gerecycleerde kunststoffen zijn afkomstig van post-consument (particulier huishoudelijk afval, zoals de gele zak met yoghurtpotjes) en postindustrieel afval (industrieel afval). "want dit is niet zomaar afval, maar het recyclebare materiaal van morgen - grondstoffen die we kunnen en moeten gebruiken", vervolgt Jonathan Pracht "we creëren nieuwe waarde uit afval"

Een gangbare perceptie bij duurzame producten is dat ze niet kunnen concurreren op prijs en dus minder scoren op kosteneffectiviteit. Het armatuur heeft alle certificeringen van haar klasse. Het voordeel voor de eindgebruiker ligt voor de hand: de aankoopprijs blijft gelijk aan die van de voorganger KATLA LED, maar het verschil zit in de eco-balans. "We willen ook nog een uitroepteken zetten. Daarom plant PRACHT naast elke verkochte KATLA REMADE een boom in onze samenwerking met Plant-for-the-Planet", "Duurzaamheid is voor ons geen trendy onderwerp, maar zit al jaren diep verankerd in het DNA van het bedrijf."

De voorganger KATLA LED was al erg populair bij installateurs - de ruime netaansluitcompartimenten, variabele montageafstanden en doorvoerbedrading af fabriek hebben van het armatuur een snel en eenvoudig te installeren armatuur gemaakt. De bekende PRACHT-kwaliteit en nu met dat beetje extra - iets goeds doen voor het milieu. "Iedereen zei dat het niet kon. En toen hebben we het gewoon gedaan," getuigt Jonathan Pracht trots.

De KATLA REMADE is o.a. toepasbaar in magazijn, opslag, kelders, parkeergarages en werkplaatsen

Ontdek Pracht Katla Remade