KABELBESCHERMSLANG OPLOSSINGEN VOOR VELE INDUSTRIEËN

Door Jobarco
12 september 2022
Jobarco

Downtime reductie van machines en processen is een belangrijk punt in de calculatie voor machines, proces- en fabrieksautomatisering. Als je als ontwerper/engineer downtime kunt reduceren dan heb je al een heel belangrijke stap in het ontwerp uitgewerkt.

De Cable Connectivity Group (CCG) levert, met haar uitgebreide pakket aan kabels en kabelbeschermingsproducten een grote bijdrage aan de continuïteit en betrouwbaarheid van machines en applicaties in vele industrieën.

Slimme bescherming

Voor kabelbescherming biedt CCG onder andere een deelbare beschermslang, de PACO van PMA. Dit is een slimme oplossing voor het bundelen en beschermen van kabels zonder dat je de kabel hoeft los te koppelen. Op deze manier is het dus niet nodig om de continuïteit van het proces te verstoren. De PACO wordt ook veel toegepast voor het beschermen van kabels in installaties van data centres.

Daarnaast biedt CCG ook de deelbare fittingen van PMA, waardoor je kabels, voorzien van een aangegoten stekker, kunt beschermen zonder de stekker door de slang te hoeven trekken.

Tevens komt PMA met de TRUST. Dit is een slimme oplossing waar zowel losse kabels als beschermslangen, in verschillende maten,  in één beugel geklemd kunnen worden.  

Normen en richtlijnen

De beschermsystemen en accessoires van PMA zijn toepasbaar in elke industrie en hebben de gewenste of geëiste approvals en normen die aan de diverse industrieen worden gesteld zoals o.a. CE,  FDA, UL/CSA, BS, LUL, IRIS, DB, Ex, DIN/VDE, DNV, Bureau Varitas. 

High flex-kabel

Dan is er ook de high flex kabel van Jobarco, die geschikt is voor kabelketting systemen, rupsinstallaties of voor robottoepassingen en overige beweegbare applicaties. Door de uitgekiende constructie is de kabel zeer flexibel en uitstekend toepasbaar in kleine ruimtes. Daarnaast is deze oliebestendig en ozonbestendig.

Wij wensen u een zorgeloos productieproces.