VAILLANT’S COMPACTE EN ZEER EFFICIËNTE WARMTEPOMP AROTHERM

Door Vaillant
5 september 2023
Vaillant

De lucht-waterwarmtepomp aroTHERM pure van Vaillant is een lichte en compacte warmtepomp die uitermate geschikt is voor hybride systemen. De aroTHERM pure is voorzien van R32 split technologie.

Hybride instapoplossing

De installatie van deze warmtepomp is eenvoudig en de prijs-kwaliteitverhouding is gunstig, waardoor het een aantrekkelijke hybride instapoplossing is voor installateurs en woningeigenaren. De nieuwe aroTHERM pure positioneert zich qua prijsstelling onder de succesvolle aroTHERM plus monobloc lucht-waterwarmtepomp. Door het compacte formaat en vermogens van 4 tot 10 kW kan voor ieder woningtype een passend hybride warmtepompsysteem worden ontworpen. Het nieuw vormgegeven binnendeel van het aroTHERM pure hybridesysteem kan bovendien met of zonder back-up heater worden geïnstalleerd. Als er gekozen wordt voor een all-electric ready hybride opstelling en daarbij een back-up heater wordt geïnstalleerd, is het systeem optimaal voorbereid op een toekomstige all-electric situatie.

Naast hybride kan de aroTHERM pure tevens als all-electric oplossing worden toegepast in combinatie met een uniTOWER pure hydraulische toren voor warm tapwater.

Energiezuinig

De aroTHERM pure werkt tot -25°C buitentemperatuur voor verwarming. Met het hoogst haalbare energielabel A+++ voor verwarming en een COP van maximaal 5,3 (A7/W35) is de aroTHERM pure uiterst energiezuinig en komt hij in aanmerking voor geldende subsidies. Het koudemiddel R32 heeft een GWP (Global Warming Potential) van 675, wat aanzienlijk lager is dan andere veelvoorkomende koudemiddelen op de markt

De triVAI hybridemanager van Vaillant biedt gebruikers de mogelijkheid om zowel de actuele gas- als elektraprijs op te geven. Aan de hand van de buitentemperatuur berekent de regelaar vervolgens wat economisch gezien de meest voordelige optie is: de warmtepomp aanzetten of de cv-ketel gebruiken voor ruimteverwarming. Zo kunnen gebruikers optimaal besparen op hun energiekosten, zonder in te leveren op comfort.

Specificaties

  • Energielabel: A+++
  • COP: tot 5,3
  • EER: tot 5,0
  • Formaat (hxbxd) buitenunits: 700 x 975 x 400 mm (4 & 6 kW), 790 * 980 * 430 mm ( 8 & 10 kW)
  • Vermogensbereik (A7/W35): 4, 6, 8 en 10 kW