ENPHASE IQ BATTERIJ – ALLES -IN-ÉÉN-ENERGIEOPSLAG

Door Enphase
23 september 2023
Enphase

Enphase IQ Battery is een flexibel alles-in-één AC-gekoppeld energie-opslagsysteem, veilig, slim, eenvoudig en met 15 jaar garantie zeer betrouwbaar.

De IQ Battery wordt beheerd via de slim ontworpen app, met monitoring, controle en ondersteuning voor zelfconsumptie. Ook zijn de IQ Batterijen modulair ontworpen, dit betekent dat het systeem snel en gemakkelijk is uit te breiden naarmate de energiebehoefte verandert.

Bekijk de innovatie van Enphase

Eenvoudig capaciteit uitbreiden

De Enphase IQ Batteries zijn beschikbaar in twee maten: 3,5 kWh en 10,5 kWh. Deze varianten staan bekend als de 3T en 10T variant. Omdat de Enphase IQ Batteries modulair zijn van ontwerp, ben je niet gelimiteerd in de capaciteit. De batterijen zijn gemakkelijk beetje bij beetje uit te breiden naar de exacte capaciteit die jouw installatie vereist.

Enphase iq batterij

Ontworpen voor maximale veiligheid

Door gebruik te maken van lithiumijzerfosfaat batterijchemie, stelt Enphase veiligheid voorop waar dat het belangrijkst is: in jouw woning. De Enphase IQ Battery werkt op lage DC-spanning en vermijdt de risico’s van hoge DC-spanning. Daarbij maken de IQ Batteries gebruik van meerdere IQ8 Series Microinverters, dezelfde als die gebruikt worden voor zonne-energieinstallaties. Zo blijft de energie constant stromen.

Door een IQ Battery aan je zonnesysteem toe te voegen, kun je de geproduceerde zonne-energie opslaan. Dit werkt met alle type omvormertechnologie, zowel met micro-omvormers van Enphase als alle stringomvormertechnologie van derden.

Realtime monitoring en inzicht met één app

Met de Enphase App kun je het laadniveau van de IQ Battery in realtime monitoren. Je kunt zelf instellen of je de batterij op- of ontlaadt op basis van je voorkeur voor kostenbesparing of maximaal eigen verbruik.

Enphase App

Wat zijn de 3 belangrijkste voordelen van deze innovatie?

  1. Inzicht in verbruik, sturing en opslaan zelf opgewekte zonnestroom 
  2. Veilige DC-spanning, LFP en 15 jaar garantie
  3. Modulair ontworpen, ruim toepasbaar en toekomstbestendig.

Meer informatie