Ontdek de slimste WTW-unit van Europa

Door DUCO
22 november 2023
DUCO

De DucoBox Energy Comfort Plus is het antwoord op de wensen van de Nederlandse bouwmarkt. Een compact en energetisch verantwoord toestel met stevige prestaties en waaier aan mogelijke debieten.

Warmteterugwinning voor elk project

De DucoBox Energy Comfort Plus is een gloednieuw D-systeem met warmteterugwinning. Deze krachtpatser is beschikbaar met verschillende debieten van 325 m3/u tot wel 550 m3/u en zorgt er zo voor dat er voor elk project een oplossing is.

Innovatieve installatiegemak

Het toestel brengt ongezien installatiegemak voor de installateur. Zo is het volledig links/rechts uitwisselbaar op softwareniveau door middel van een gepatenteerd systeem van dubbele by-pass. Eén artikelnummer, één toestel. Pas bij het opstarten op de werf wordt gevraagd welk type toestel het wordt. Zo is het perfect te integreren in elk mogelijk scenario.

Verder zorgt de automatische inregeling op constante druk ervoor dat een installatie 50% sneller verloopt. Zo kan elke installateur een snelle en kwalitatieve installatie neerzetten. Daarbovenop zijn de toestellen uitgerust met een kopieerfunctie. Bij seriematige bouw kun je de waardes van de eerste inregeling per code overnemen en meteen activeren bij het volgende toestel.

Optimaal comfort en energiebesparing

Maar ook de eindklant haalt zijn voordeel. De Energy Comfort productlijn is namelijk uitgerust met een intelligente vraagsturing. CO2- en vochtsturing zorgen ervoor dat ventilatie enkel gebeurt op de momenten dat het daadwerkelijk nodig is. Verder zal het toestel een efficiënte basisventilatie aanhouden, wat leidt tot een bijzonder energiezuinige werking.

Dit voordeel kan nog vergroot worden door het toevoegen van een externe 2-zoneklep met intelligente sturing. Zonaal ventileren is hét concept van de toekomst en zorgt voor concrete winsten op vlak van akoestiek en energie.

Omdat erbij zonaal ventileren enkel geventileerd wordt daar waar het nodig is hoeft de ventilator niet zo vaak en zo hard te draaien. Dit leidt rechtstreeks tot een installatie die wel 30% stiller is.

Ditzelfde voordeel vertaalt zich ook naar een energiebesparing tot 40%.

Als kers op de taart kan de comforttemperatuur voor elke zone afzonderlijk gedefinieerd worden. Thermisch comfort om u tegen te zeggen.

Ontdek de DucoBox Energy Comfort Plus en alle voordelen die ermee gemaakt worden!