Kabels voor elke toepassing

Kabel vormt de basis voor vrijwel elke elektrische installatie, van stroomvoorziening tot gegevensoverdracht. Bij Technische Unie vindt u een compleet assortiment van de belangrijkste kabelleveranciers. Ook bieden wij handige diensten, zoals de kabelsnijservice en onze haspelretourservice.

Ruime keuze in draad en kabel

Technische Unie biedt een breed assortiment kabels voor verschillende toepassingen. Naast kabels voor utiliteit en woningbouw vindt u bij ons ook ook kabels voor uiteenlopende industriële toepassingen. 

  • Naast ons brede aanbod installatiekabel van A-merken vindt u bij Technische Unie ook diverse buigzame leidingen, stuurstroomkabels  en een breed assortiment aan data en communicatiekabels.
  • We hebben een zeer goede voorraad  op een breed kabelportfolio, in alle brandklasses. Dit zorgt voor een snelle levering binnen 24 uur. 
  • De unieke kabelsnijservice maakt het mogelijk dat we zelfs de dikste maten (tot 4x240 mm2) in snijlengtes van 2 meter kunnen leveren.
  • Wij zetten ons actief in om het aandeel duurzame kabels in ons portfolio te vergroten. 

Duurzaam assortiment

Maatschappelijk verantwoord inkopen draagt bij een een duurzame toekomst. Ons aanbod draad en kabel wordt steeds duurzamer en zelfs circulair. 

Draka E-LINE

Draka introduceerde een speciale range van duurzame kabeloplossingen: Draka E- LINE. De primeur is voor VD-installatiedraad. Door gebruik te maken van 100% gerecyled koper wordt de CO2 voetafdruk met maar liefst 32% gereduceerd. Draka breidt haar E-LINE portfolio van duurzamere kabeloplossingen uit met PROFIT E-LINE. Met 20% CO2-reductie is dit de meest duurzame voorbedrade buis op de markt

De producten van Draka worden in Nederland geproduceerd en geassembleerd. Dagelijks rijdt er een E-truck tussen de Draka-fabriek in Emmen en ons distributiecentrum in Alphen aan den Rijn.

TKF Green

Onder het label TKF Green worden duurzame producten van TKF geïntroduceerd. De eerste duurzame kabeloplossing die toegevoegd is aan het groeiende groene portfolio is de YMvK Dca installatiekabel. De kabel bestaat uit 100% gerecycled koper, kunststoffen van biologische oorsprong met minimale milieu-impact, gemaakt met 100% groene stroom wat resulteert in een CO2 reductie van 25%. De kabels zijn voorzien van een grondstoffenpaspoort, CPR- en KEMA-certificaten.

Met het label TKF Green maakt TKF een belangrijke stap voorwaarts om duurzaam te verbinden en te streven naar een duurzame samenleving.

Nexans circulaire voedingskabel

Als voorloper op het gebied van duurzame oplossingen biedt Nexans een uitgebreid assortiment hoogwaardige voedingskabels die zijn ontworpen met het oog op circulariteit en milieuvriendelijkheid. Door gebruik te maken van gerecyclede materialen en innovatieve productiemethoden draagt Nexans bij aan een circulaire economie, waarbij grondstoffen worden hergebruikt en afval wordt geminimaliseerd. De circulaire voedingskabel is herkenbaar aan het speciale icoon in onze webshop. 

Brandveiligheid

Brandveilige kabels zijn van essentieel belang voor de veiligheid van een gebouw en haar gebruikers of bewoners. In geval van brand kunnen kabels een belangrijke rol spelen bij de voortplanting van brand en rookontwikkeling. Brandveilige kabels volgens de NEN 8012:2023 norm zijn ontworpen om brandvertragend te werken, waardoor ze de vlammen en rook langer tegenhouden. Dit geeftaanwezigen kostbare tijd om veilig te evacueren.

Bij Technische Unie ligt een groot assortiment installatiekabels in verschillende brandklassen op voorraad.

Handige diensten

Bespaar tijd met onze kabelsnijservice

Wilt u efficiënt kabels op maat laten snijden en zo meer tijd overhouden én minder restmateriaal te hebben? Technische Unie heeft in DC Alphen een unieke faciliteit om kabels in alle maatvoeringen te snijden in lengtes vanaf 2 meter.

Haspelretourservice

Wilt u lege haspels laten ophalen? Laat dan eenvoudig een ophaalverzoek achter.