VERHOOG GEBOUWVEILIGHEID MET HET SLIMME MONITORINGSYSTEEM VOOR NOODVERLICHTING NAVEO®PRO

Door VanLien
7 december 2020
author-image

Noodverlichting moet elk moment van de dag berekend zijn op zijn zware taak. Regelmatige systeemcontroles zijn dan ook cruciaal, maar kosten vaak veel tijd. Naveo®Pro biedt uitkomst en beheert het hele systeem via één mobiele app.

Veilige evacuatie

Dat vluchtrouteverlichting een wezenlijk verschil kan maken bij veilige evacuatie is een feit. Alleen in de praktijk is het voortdurend inspecteren, testen en onderhouden van noodverlichting een tijdrovend proces. Niet alleen voor wat betreft het nalopen van de armaturen, maar ook als het gaat om het onnodig gebruik van apparatuur, onleesbare aantekeningen, het dubbel invoeren van gegevens, en het onnodig heen en weer reizen voor reserveonderdelen. Met het Naveo®Pro -monitoringsysteem is dat verleden tijd.

Met Naveo®Pro kunnen gebruikers namelijk hun gehele noodverlichtingsinstallatie instellen, onderhouden en volledig aansturen met slechts één mobiele app. Naast verbeterde gebouwveiligheid biedt dat tal van voordelen: realtime overzicht van alle armaturen, tijdbesparing en voorspellend onderhoud. Dit omdat gebouwbeheerders problemen snel kunnen oplossen op het moment dat ze zich voordoen, wat zich in cijfers kan vertalen tot een jaarlijkse besparing op noodverlichting van wel 30%.

Real-time inzicht via Cloud

Naast het gehele beheer van de installatie, biedt het systeem nog een andere belangrijke pre. Alle gegevens over de armaturen worden namelijk via het ABB Ability™-platform veilig in de cloud opgeslagen, en het systeem is slim gekoppeld met Google Maps. Zo hebben gebruikers via de app 24 uur per dag en 7 dagen per week realtime inzicht in de gebouwen die ze beheren. En kunnen ze door het downloaden van plattegronden in de app, de huidige status van de diverse sites via Google Maps inzien, inclusief het overzicht van alle armaturen. 

Slim testen, preventief onderhoud

Door de test-, inspectie- en onderhoudsplanning in te plannen, weten gebouwbeheerders zeker dat alle armaturen goed functioneren. Via de gebruiksvriendelijke app kunnen ze bovendien functionele en duurtesten zelf programmeren en vinden tests niet langer meer op ongewenste momenten plaats. Om de veiligheid van het gebouw nóg verder te verbeteren, worden via de app ook onderhoudswaarschuwingen verstuurd. Zo kunnen componenten vervangen worden voordat er überhaupt een storing optreedt. En worden onnodige en dure kilometers voorkomen.

Een veilig gevoel

Met Naveo®Pro reguleren noodverlichtingssystemen zichzelf. Zo hoeven gebruikers minder tijd te besteden aan het beheer ervan, en kunnen ze zich richten op andere zaken. Dat terwijl de veiligheid van bewoners, werknemers en andere gebouwgebruikers verzekerd is.

Direct Naveo®Pro bestellen