FAMOSTAR ONLINE AFSTANDSTABELLEN VOOR NOODVERLICHTING

Door Famostar
9 september 2023
Famostar

Afstandstabellen zijn noodzakelijk voor het maken van een goede projectie van noodverlichting. Bij spanningsuitval moet er 1 lux op de grond gegarandeerd worden om het bouwwerk veilig te kunnen verlaten.

Hoe gebruik je de afstandstabellen?

Om te zien hoeveel noodverlichtingsarmaturen je nodig hebt, en waar die geplaatst moeten worden, gebruik je afstandstabellen. Elk armatuur heeft zijn eigen specifieke lichtbeeld op de vloer en daaruit volgend zijn eigen afstandstabel.

Afhankelijk van de hoogte van de te plaatsen armaturen, kun je in de afstandstabel precies aflezen op welke afstand de armaturen van de muren en tussen elkaar geplaatst moeten worden.

Online afstandstabellen

Sinds kort hebben we bij de armaturen op onze website ‘online afstandstabellen’ toegevoegd. Deze vind je op de productpagina’s van de vluchtwegverlichtingsarmaturen de CELO-en Pro- familie en van de vluchtrouteaanduidingsarmaturen met C- lens. De GO! en D-Sign armaturen.

Als je invult op welke hoogte de armatuur komt te hangen, kun je direct aflezen hoe ver van de wand de eerste moet komen te hangen, en welke afstand er tussen de armaturen aangehouden moet worden om aan de wet te voldoen. Veel gemakkelijker en sneller dan het downloaden en lezen van de tabellen, of het boek van de plank pakken.

Kom je er niet zelf uit? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag.

Ontdek het Famostar assortiment