ENERGIEBESPARENDE SENSORTECHNOLOGIE NOG GEBRUIKSVRIENDELIJKER INZETTEN MET ESYLUX

Door Esylux
8 september 2023
author-image

ESYLUX heeft zijn assortiment aanwezigheidssensoren en bewegingsmelders uitgebreid met een breed scala aan nieuwe varianten die speciaal zijn ontworpen voor plafondinbouw.

Upgraden naar moderne LED-verlichting

Energiebesparing is nu belangrijker dan ooit. Daarom moeten kantoren, onderwijs- en zorginstellingen tijdig upgraden naar moderne LED-verlichting en naar een sensorgebaseerd,  behoefteafhankelijk verlichtingsbesturingssysteem. Om dit proces gemakkelijker te maken, heeft ESYLUX zijn portfolio van aanwezigheidssensoren en bewegingsmelders uitgebreid met een breed scala aan nieuwe varianten.

Eenentwintig sensoren voor ON/OFF, KNX, DALI en DALI-2

Er zijn in totaal 21 melders, die stuk voor stuk bekende en beproefde apparaten zijn waarvan de vorige varianten uitsluitend bedoeld waren voor plafondmontage en alleen op andere manieren konden worden gemonteerd door de juiste accessoires aan te schaffen.

Om het bestelproces te vereenvoudigen door slechts één artikelnummer te gebruiken en om de montage zelf gemakkelijker te maken, heeft ESYLUX nieuwe varianten van deze melders ontwikkeld. Deze nieuwe varianten zijn standaard voorzien van een montagebeugel met  veerklemmen en daarom vooraf voorbereid voor plafondinbouw; ook een tegen stof  beschermde doos is inbegrepen.

Nieuwe melders

De nieuwe melders zijn verkrijgbaar in de instapserie BASIC, de veelzijdige COMPACT-serie en de FLAT-serie met vlakke lens en er zijn uitvoeringen voor verschillende besturingstechnologieën. Deze variëren van een eenvoudige ON/OFF-schakeling tot een aanwezigheids- en daglichtafhankelijke constante verlichtingsregeling met KNX, DALI of DALI-2. Ook de DUO DALI-aanwezigheidssensoren van de COMPACT-serie voor een offsetregeling van twee lichtkanalen en optionele oriëntatieverlichting zijn nu leverbaar in een uitvoering voor plafondinbouw.