BEHEER NOODVERLICHTING NOG VEILIGER MET NAVEO PRO DRAADLOOS

Door ABB
7 september 2023
author-image

Er is nu ook een draadloze versie van Naveo®Pro: hiermee kunt u een volledig noodverlichtingssysteem nog sneller installeren, monitoren en onderhouden met een handige app.

Draadloos en gebruiksvriendelijk

Met Naveo®Pro monitort en onderhoudt u de noodverlichting in een gebouw heel eenvoudig op afstand. Naast de bedrade variant van het noodverlichtingsbeheersysteem is er nu ook een draadloze variant.

Voor commerciële en industriële gebouwen

Dit systeem is speciaal bedoeld voor commerciële en industriële gebouwen, ziekenhuizen en universiteiten en ideaal voor gebouwen waar geen nieuwe bedrading kan worden geïnstalleerd. Functionele aanpassingen of uitbreidingen zijn mogelijk, zonder dat er nieuwe bekabeling benodigd is. Zo kunt u met Naveo®Pro draadloos gebouwen in de toekomst eenvoudig aanpassen bij renovaties.

Realtime status

Het systeem geeft op een plattegrond in de app de realtime status weer van de noodverlichting van alle aangesloten gebouwen. Zo wordt het gebouw 24/7 gemonitord. Is er een storing? Dan ontvangt u een push notificatie waarin staat waar het probleem zich bevindt en welk onderdeel defect is of vervangen moet worden. Dat scheelt tijd bij de onderhoudswerkzaamheden. Het systeem kan de informatie naar meerdere gebruikers versturen. Ook wordt de informatie  geregistreerd in het logboek.

Eenvoudig te installeren

De draadloze oplossing is zeer gebruiksvriendelijk. Via bluetooth worden meerdere armaturen tegelijk toegevoegd. Dat bespaart veel tijd tijdens de installatie van de noodverlichting. De repeater in het armatuur versterkt het signaal en zorgt zo voor een ononderbroken verbinding tussen alle armaturen. Per gateway kunnen maximaal 200 armaturen draadloos worden verbonden.

Lagere kosten, kleinere footprint

Dankzij het efficiënte beheer op afstand, zijn de onderhouds- en installatiekosten lager. Bovendien is deze manier van werken duurzamer, omdat reizen tussen locaties, nieuwe bedrading en transport van apparatuur niet of minder noodzakelijk zijn. Dit heeft een positief effect op de totale eigendomskosten van panden en de onderhoudsplanning voor meerdere locaties.

Ontdek het Naveo Pro assortiment