VERLEDDEN: MEER DAN EEN LAMPJE VERVANGEN

Door Philips
24 november 2020
author-image

Installeert u nog steeds TL en HID bij uw klanten? Ontdek hoe dit duurzamer én slimmer kan!

Van GU10 tot sox

U komt ze vast nog wel tegen: conventionele lampen bij uw klant. Bijvoorbeeld de bekende fabrieksverlichting met lichtlijnen vol TL-D buizen of highbays met HPI gasontladingslampen. Of ziet u nog wel eens halogeenspots zoals de GU10, MR16 of PAR hangen? Dan is het handig om met uw klant te kijken naar grote besparingsmogelijkheden.

Verledden

De mogelijkheden van ledverlichting zijn u en uw klanten vast niet ontgaan. Toch wordt er nog vaak conventionele verlichting geïnstalleerd. Dit is echter veel minder rendabel dan ledverlichting. Zo kan een GU10-halogeenspot van 50 Watt al vervangen worden door een ledspot van 5 Watt; dit levert maar liefst 90% besparing op! Welke stappen kunnen u en uw klant zetten om tot een duurzame en voordelige oplossing te komen? We zetten het op een rij:

Optie 1: Retrofitten met een nieuwe ledlamp in het bestaande, conventionele armatuur

Verledden kan eigenlijk heel simpel zijn: oude lamp eruit en ledlamp erin. Hierbij behoudt u het conventionele armatuur. Dit heeft als voordeel dat uw klant geen grote investering hoeft te doen om over te stappen naar ledverlichting. Het is echter wel van belang dat het armatuur niet verouderd is. Ook wordt geadviseerd om te controleren of met de ledlamp een zelfde lichtopbrengst kan worden gerealiseerd. Ten slotte dient de compatibiliteit van de ledlamp met een eventueel voorschakelapparaat (magnetische of elektronische ballast) te worden gecontroleerd.

Optie 2: Renoveren met een overstap naar geïntegreerde ledarmaturen

Met een geïntegreerde oplossing kunt u het meest efficiënt verledden. Hierbij is de ledbron en het armatuur geïntegreerd en werkt de ledverlichting altijd zoals het hoort. Dit komt omdat nu de optiek van het armatuur volledig is afgestemd op de ledbron. Ook is uw installatie zo het meest rendabel voor uw klant. Er zijn verschillende ledarmaturen. We zetten de verschillende opties op een rij:

Philips Ledinaire-ledarmaturen: Eenvoud voor een scherpe prijs

Maak eenvoudig de overstap naar ledverlichting, zonder hoge aanschafkosten. Het Philips Ledinaire-portfolio bestaat uit 9 populaire ledarmaturen in enkele basisuitvoeringen. Het aantal opties is beperkt en in ruil voor de eenvoud is de prijs zeer geschikt voor klanten met een beperkter budget.

 

 

Philips CoreLine-ledarmaturen: Voor elke ruimte een oplossing

CoreLine-ledarmaturen zijn al jaren de norm in professionele ledverlichting. De verschillende types worden voortdurend verbeterd om de installatiesnelheid en kwaliteit op topniveau te houden. Zo vervangt u makkelijk de bestaande lampen, zonder dure nieuwe bedrading of nieuwe plafondconfiguraties. Dankzij het hoge rendement en de lange levensduur van deze armaturen bespaart uw klant maximaal op onderhoud en energie en verdient uw klant de investering zeer snel terug.

 

 

Philips

Extra hulp nodig?

Aan de slag met verledden? Op onze overstapkaart ziet u duidelijk met welk CoreLine- of Ledinaire-armatuur u een conventioneel armatuur kunt vervangen.

 

 

Optie 3: Innoveren met Interact Ready; slimme, draadloze CoreLine-ledarmaturen

Met de komst van het internet of things (IoT) kan uw klant een stap verder gaan dan standaard ledverlichting. Interact Pro, een slim verlichtingssysteem, biedt voordelen ten aanzien van comfort, veiligheid en energiebesparing. De verlichting is namelijk individueel op elke situatie aan te passen. Het systeem werkt draadloos en is dus zonder extra bekabeling te installeren en te onderhouden. Sensoren zorgen voor optimaal licht in elke situatie. En tenslotte kan er tot 30% extra op energiekosten worden bespaard. Interact Pro werkt naadloos samen met de Interact Ready ledarmaturen uit de CoreLine-serie. Slimme verlichting is dus veel simpeler dan u misschien verwacht. Veel installateurs gingen u voor.

Optie 4: Maatwerk leveren met de specificatiearmaturen van Philips

Wil uw klant alleen het allerbeste? Zijn specificaties doorslaggevend? En heeft de klant ook een groter budget over voor topkwaliteit? Kies dan voor hoog gespecificeerde armaturen op maat. Ga met Philips en ons in gesprek over de eindeloze mogelijkheden van maatwerk