BESPAAR ENERGIE MET LEDVERLICHTING

Door Philips
2 november 2020
Philips

Verlichting is vaak een grote energieverbruiker en het biedt daarom kansen voor het bedrijf een aanzienlijke energiebesparing te realiseren. Het vervangen van conventionele verlichting voor energiezuinige led is dan een logische stap. Door het toepassen van een lichtmanagementsysteem kan een verdere besparing gerealiseerd worden.

Bespaar tot 80% met ledverlichting

Met ledverlichting kan er gemiddeld meer dan 60% bespaard worden op het elektriciteitsverbruik. Door het toepassen van een lichtmanagementsysteem met slimme armaturen en sensoren kan de energiebesparing nog verder oplopen. Een gebruiker kan op basis van een persoonlijke lichtniveau-voorkeur instellen dat lampen in helderheid worden gedimd, waardoor deze structureel minder stroom verbruiken. Als daarnaast aanwezigheidssensoren worden geplaatst in ruimtes waar regelmatig niemand gebruik van maakt en daglichtsensoren worden geplaatst bij ramen, kan er zelfs een energiebesparing van bijna 80% worden bereikt.

Interact Pro

Welzijn en veiligheid

Naast energiebesparing biedt de verbetering in kwaliteit van de verlichting ook steeds meer voordelen. Met de juiste verlichting kunt u het welzijn en de veiligheid voor uw medewerkers verbeteren. Productiviteit en kwaliteit van het geleverde werk nemen toe. Ook biedt huidige technologie meer flexibiliteit, herindeling van de verlichting wordt eenvoudig.

Connected lighting

Technische Unie biedt met Philips oplossingen het meest complete assortiment professionele producten voor ledverlichting in gebouwen en alle mogelijke toepassingsgebieden. Recent is daar Connected Lighting aan toegevoegd: Interact pro software, dashboard en gateway die werkt met Philips Interact Ready armaturen. De Interact Pro gateway brengt een beveiligde draadloze verbinding tot stand met maximaal 200 Interact-ready armaturen of lampen. Daarnaast kunnen nog eens 15 sensoren en 15 schakelaars worden verbonden. Het Interact pro dashboard biedt een duidelijk overzicht van real-time gegevens over energieverbruik.

Interact Ready armaturen