ENERGIEBESPARINGSPLICHT: VAN TL NAAR LED

Door Famostar
24 november 2020
Famostar

Eén van de verplichte, energiebesparende maatregelen is het vervangen van tl-noodverlichting voor led. Bij een renovatie kunnen diverse uitdagingen ontstaan. Famostar heeft diverse producten die het vervangen van bestaande armaturen makkelijker maken.

Universele renovatieset

Met de universele renovatieset kan elk gangbaar ingebouwd tl-armatuur snel, probleemloos en voordelig vervangen worden door de led-armaturen van Famostar: CELO en Go! de renovatieset is geschikt voor de meest voorkomende gaten van oude armaturen. Er wordt een plafondplaat geplaatst op de plek waar het oude armatuur hing, met daarin de montageplaat waar het armatuur in geplaatst kan worden. Op deze manier wordt het gat wat achterblijft na het verwijderen van het oude armatuur, volledig afgedekt.

Universele spanningsrailadapter GA69

Als er geen mogelijkheid is om noodverlichting aan het plafond te monteren is een spanningsrailadapter een uitkomst. Er hoeft geen stroomdraad getrokken te worden en de adapter is voorgemonteerd op de armatuur. Zo kan de noodverlichting mee veranderen met de indeling van de ruimte. De armaturen zijn na een renovatie dus makkelijk weer te gebruiken.

Wilt weten hoeveel u kunt besparen door van tl naar led te gaan? Bereken hier uw voordeel.

Direct leverbaar bij Technische Unie