COMFORTABEL THUISWERKEN IN DE WINTERMAANDEN

Door Technische Unie
7 januari 2021
author-image

Thuiswerken is de norm en dat zal deze winter nog wel zo blijven. In een eerder artikel schreven we over het inrichten van een fijne werkplek aan huis. Nu de kou en het donker de overhand hebben, gaan we in op comfortabele verwarming en verlichting voor de thuiswerkplek. 

Bijverwarming

Bijverwarming is een losse, extra verwarming die u kunt plaatsen in een thuiswerkruimte. Een bijverwarming is niet aangesloten op de centrale verwarming. Er bestaan verschillende soorten bijverwarming, zoals ventilatorkachels, straalkachels, halogeenkachels en keramische bijverwarmers. 

  

Mobiele elektrische radiator

In de herfst en de winter wil uw klant er ook warmpjes bijzitten. Is er een werkplek ingericht in een ruimte waar geen centrale verwarming aanwezig is, dan is het de hoogste tijd om te investeren in bijverwarming. Het voordeel van een mobiele elektrische radiator? We bergen hem eenvoudig op wanneer hij niet langer nodig is. 

   

Elektrische convector

Het verschil tussen een radiator en een convector? Een radiator heeft een gesloten systeem met water of olie en geeft vooral stralingswarmte af. Een radiator verwarmt direct objecten, oppervlakken en personen. Een convector verwarmt de lucht en zorgt voor indirecte verwarming. Een convector verwarmt een ruimte gelijkmatiger dan een radiator, heeft een lagere aanraaktemperatuur en blijft niet nagloeien.

   

Infraroodverwarming

Draagt uw klant lenzen of heeft deze snel last van droge ogen wanneer de radiatoren aan staan? Met infraroodverwarming blijft de luchtvochtigheid in balans en dat is wel zo prettig. Infrarood panelen verwarmen – in tegenstelling tot radiatoren – niet de lucht. Ze verwarmen alleen de aangestraalde  muren, objecten en personen in de ruimte.

   

Bureaulampen

Een goede bureaulamp helpen ons beter geconcentreerd te blijven en vermindert vermoeidheid. Wilt u productiever werken, dan kiest u voor een lamp met 400-500 lumen. Wilt u de helderheid van uw bureaulamp aan kunnen passen, kies dan voor een bureaulamp met dimmer.