DECORATIEVE VERLICHTING VOOR WONINGEN, KANTOREN, WINKELS EN HORECA

Door SLV
17 december 2020
SLV

SLV staat voor een breed assortiment van ruim 3.500 verlichtingsproducten voor binnen en buiten. De toepassingsgebieden zijn woningen, kantoren, winkels en horeca. Kernwoorden zijn verder: modern,  toekomstbestendig en kwaliteit. 

Het verlichtingsmerk SLV heeft haar roots ruim 40 jaar geleden in de Duitse Übach-Palenberg, net over de grens bij Heerlen. Inmiddels is het merk uitgegroeid tot een bekende speler binnen de verlichtingsbranche, met dochterondernemingen in 15 landen en wordt het in meer dan 100 landen gedistribueerd.

Veel mensen kennen SLV van de jaarlijkse BIG WHITE®-catalogus. Een boek waarin de ruim 3.500 verlichtingsproducten worden gepresenteerd, voorzien van alle belangrijke specificaties, vele inspirerende toepassingsfoto’s en de bruto adviesprijzen. De BIG WHITE® is daarmee voor veel installateurs een waardevolle tool tijdens acquisitiegesprekken en bij het uitzoeken van producten voor een project.

De producten van SLV zijn veelal modern en “no-nonsense” van vormgeving. Dus strakke ontwerpen die in veel interieurstijlen toegepast kunnen worden. Soms wordt de samenwerking gezocht met internationale ontwerpers. De meeste armaturen worden geleverd in breed inzetbare kleuren zoals wit, zwart en antraciet. Het assortiment loopt uiteen van staande- en tafellampen tot inbouwspots en downlights, wandarmaturen, een uitgebreid assortiment spanningsrailsystemen, pendelarmaturen, diverse buitenverlichting en de tegenwoordig onmisbare led strips, led lichtbronnen, sturingen en accessoires.

De verlichting van SLV wordt vooral toegepast in woningen en horeca, vanwege het veelal decoratieve karakter. Daarnaast omvat het assortiment ook alles om kantoren en winkels zowel binnen als buiten van de juiste functionele en decoratieve verlichting te voorzien. Om tot de juiste productkeuzes te komen staat er bij SLV een team van lichtadviseurs klaar. Daarnaast zijn de producten veelal opgebouwd uit families. Een productfamilie bevat bijvoorbeeld staande armaturen, wand- en plafondarmaturen die, dankzij eenzelfde vormgeving en technische uitvoering, voor een eenduidige stijl en uitstraling zorgen.

Bij het ontwerp van haar producten let SLV niet alleen op het gebruiksgemak, maar ook op een snelle en foutloze installatie. Hieruit is onder andere een “Easy install”-label voor een groeiend aantal producten ontstaan.

Er is bij SLV veel aandacht voor kwaliteit en duurzaamheid. Producten ondergaan uitgebreide tests, om de “Deutsche Gründlichtkeit” eer aan te doen. De garantie op de meeste producten betreft 5 jaar en zo’n 98% van de producten kunnen uit voorraad, dus snel, geleverd worden. Recent introduceerde SLV haar eerste producten waarin gerecycled plastic is verwerkt. Daarnaast wordt in de verpakkingen zo min mogelijk plastic gebruikt, en zijn plastic zakjes vervangen door karton of vloeipapier.