EASYCONTROL VAN BOSCH NOG SLIMMER DANKZIJ .TIARDA

Door Nefit
5 maart 2021
Nefit

EasyControl zorgt voor de juiste temperatuur in huis. Te bedienen met touchscreen aan de muur of met smartphone. Door te toetsen, te swipen  of … door te spreken. Meer gemak dankzij .tiarda!

EasyControl is de slimme thermostaat die het leven een stuk comfortabeler maakt en bovendien zorgt voor extra energiebesparing. Sinds kort krijgen comfort en gemak een extra dimensie dankzij .tiarda, de nieuwe virtuele assistent van Nefit Bosch. 

Nog eenvoudiger

Gebruikers kunnen met .tiarda onder meer opdrachten geven via Google Home, Google Assistant en Facebook Messenger. Daarnaast is er voor Apple-gebruikers de mogelijkheid om de verwarming via Siri te regelen. Beide voice control-opties zijn nu kosteloos beschikbaar voor gebruikers van de EasyControl. Eerder dit jaar introduceerde Nefit Bosch al de ondersteuning van de spraakassistent Alexa van Amazon. Met de nieuwe virtuele assistent .tiarda werkt Nefit Bosch verder aan de ontwikkeling van smart home-gerelateerde oplossingen. De spraakassistent reageert op vragen en opmerkingen van de gebruiker. Door integratie met de sociale kanalen van de gebruiker wordt de interactie met de verwarming nog gemakkelijker.

Google Home

Onderweg chatten met de thermostaat en thuis communiceren via Google Home: de digitale assistent .tiarda begrijpt ook nuances in de taal. "Ik heb het koud" is voor .tiarda al voldoende om de temperatuur te verhogen. De mogelijkheden worden op den duur steeds uitgebreider. .tiarda leert van haar gebruiker, maar ook van andere gebruikers. Op basis van de gebruikspatronen kan ze zo steeds beter anticiperen op gebruikersvoorkeuren.”

EasyControl en .tiarda

Met de komst van .tiarda krijgt de EasyControl een extra functie die veel gebruikers zal aanspreken. Zijn de plannen gewijzigd? Dan kan .tiarda de verwarming bijsturen. Bijvoorbeeld door op afstand de temperatuur verhogen als de gebruikers eerder thuiskomen. .tiarda vertaalt tekst- of spraakcommando's als "Ik kom vandaag later thuis'' naar de juiste verwarmingsinstellingen. De virtuele assistent helpt ook bij kleine problemen en geeft tips en inzicht, bijvoorbeeld door het energieverbruik te vergelijken met dat in vorige perioden of met het gemiddelde van andere gebruikers.

Dankzij .tiarda kunnen gebruikers met hun stem het comfort per vertrek regelen. In combinatie met de slimme draadloze radiatorthermostaten van Nefit Bosch kunnen zo tot 19 ruimtes afzonderlijk worden bediend via de app. Ook het aanpassen van klokprogramma’s, het instellen van de radiatoren of de vakantiefunctie kan eenvoudig met .tiarda. 

Ook Siri en Alexa

Apple-gebruikers kunnen hun EasyControl thermostaat overigens ook bedienen met Apple’s spraakassistent Siri (vanaf iOS13). En eerder introduceerde Nefit Bosch al de ondersteuning van de spraakassistent Alexa van Amazon. Deze biedt gebruikers vergelijkbare voice control-mogelijkheden.