LICHT, JALOEZIE EN RUIMTETEMPERATUUR VEELZIJDIG BESTUREN

Door Gira
5 maart 2021
Gira

Met het Gira System 3000 kunnen alle functies voor de licht-, jaloezie- en verwarmingsregeling met één enkel systeem holistisch worden gepland en geïnstalleerd. Verschillende bedieningselement-opzetstukken kunnen universeel voor alle drie functies worden gebruikt.

In tegenstelling tot conventionele systemen maakt het Gira System 3000 het eenvoudig en zonder veel werkzaamheden mogelijk de functies later te automatiseren met een minimaal aantal basiselementen en opzetstukken. De mate van automatisering kan per ruimte voor verlichting, jaloezieën en verwarming flexibel worden aangepast aan de individuele wensen. Dat is ook ideaal voor een transparante kostenraming. De bedieningselement-opzetstukken van het Gira System 3000 zijn compatibel met de schakelaarprogramma’s van het System 55 en Gira F100.

De bedieningselement-opzetstukken van de Gira System 3000 lichtbesturing onderscheiden zich door een intuïtieve bediening en een duidelijke markering van de toetsen. Verschillende varianten maken bedieningscomfort op maat mogelijk, bijvoorbeeld handmatige bediening, via bluetooth of draadloos via eNet. Zelfs de eenvoudige bedieningselement-opzetstukken slaan een individuele inschakellichtsterkte op. De functies van de varianten Memory en Display variëren van eenvoudige tijdbesturing tot omvangrijke besturingsmogelijkheden met de schakelklok Bluetooth. Eenvoudige instellingen worden zonder hulpmiddelen direct op het apparaat uitgevoerd. Uitgebreide programmering wordt handig en comfortabel uitgevoerd via de Gira System 3000 app op een smartphone of tablet. Op dezelfde manier kunnen in het System 3000 ook de bewegingsmelders voor de automatische lichtbesturing worden geprogrammeerd.

Vanaf de bank eenvoudig en naar behoefte programmeren en aansturen: met het bedieningselement-opzetstuk Gira System 3000 jaloezie- en schakelklok Bluetooth krijgt de lichtbesturing een nieuwe dimensie. Smartphone of tablet worden schakelcentrales. Via de Gira System 3000 app hebt u alle instellingen voor diverse lichtbronnen op een groot beeldscherm duidelijk in beeld en perfect onder controle. Reeds gemaakte tijdprogramma’s kunnen zonder problemen naar andere bedieningselement-opzetstukken worden gekopieerd.

Een modulair systeem bestaande uit vermogensopvoereenheden en bedieningselement-opzetstukken biedt optimale speelruimte bij de realisatie van functies. Handmatige bediening met een besturingsknop of een elektronische tijdbesturing is ook mogelijk. Ook centrale functies, bijvoorbeeld door een masterdrukcontact, kunnen via de ingangen voor neveneenheden worden geïntegreerd.

Het Gira System 3000 heeft veel praktische mogelijkheden voor een vereenvoudigde installatie en inbedrijfstelling. Met een extra vlakke inbouwdiepte van slechts 24 millimeter laten de nieuwe basiselementen meer ruimte over in de inbouwdoos en bieden zodoende meer flexibiliteit bij het bedraden. Verzonken bevestigingsklauwen maken een eenvoudigere installatie mogelijk en zorgen voor meer veiligheid. De inbedrijfstelling van de aangesloten verbruikers kan door middel van een testtoets voor functiecontrole zonder bedieningselement-opzetstuk worden uitgevoerd. Afhankelijk van het bedieningselement-opzetstuk bedraagt het primaire vermogen slechts 0,2 W tot 0,5 W.

Ook is het mogelijk om 3 verschillende geheugenstanden via het web op te roepen. Hoever het bad gevuld moet worden en welke temperatuur het water moeten hebben, kan zo voor drie personen individueel worden vastgelegd. De maximale vulhoeveelheid bedraagt 1.000 liter, ruim voldoende om ook de grootste baden te kunnen vullen.

Bovendien kan met de webapplicatie ook een hygiënefunctie worden gestart die het water met een temperatuur van minstens 70 °C kortstondig laat doorstromen om het bad te desinfecteren.  De handige en comfortabele applicatie is beschikbaar via het web en daarmee geschikt voor alle merken en typen smartphones en tablets.

Op de achterliggende Viega-server kunnen meerdere gebruikers worden aangemaakt waardoor de badarmatuur voor meerdere personen bereikbaar wordt. Handig voor gezinnen met meerdere personen, maar ook voor eigenaren van vakantieparken, tweede (vakantie)woningen die hiermee hun klanten toegang kunnen geven tot de webapplicatie of het bad op afstand kunnen desinfecteren.