4 REDENEN OM MET SMART BUILDING TE BEGINNEN

Door Freddy Gerrits
30 september 2022
Freddy Gerrits

De term smart building klinkt goed. Maar wat schiet u er nu echt mee op? En hoe overtuigt u de klant van de voordelen van een smart building? We zetten de belangrijkste redenen op een rij:

Bespaar kosten

Met een smart building kan uw klant aanzienlijk besparen op de kosten van energieverbruik. Verwarming, ventilatie, koeling en verlichting zijn goed voor zo’n 50% van het energieverbruik in gebouwen. 

Met slimme gebouwautomatisering kunnen de energiekosten met 30 tot 50% worden verlaagd. Door bijvoorbeeld de juiste sensoren te plaatsen, blijft er nooit te lang licht branden en verwarmt, koelt of ventileert uw klant niet onnodig.

 

 

Smart is duurzaam

Best logisch: als er energiekosten worden bespaard, dan is dit goed voor het milieu. Door de verzamelde gegevens te analyseren kan het gebruik van energie, licht, ventilatielucht, warmte/koeling en CO2 in het gebouw zo efficiënt mogelijk worden gemaakt.

Smart buildings vragen alleen om energie die nodig is om aan de behoeftes van de gebruikers te voldoen. Zo wordt de uitstoot minder en onze ecologische voetafdruk kleiner. Smart buildings zijn dus belangrijk voor de energietransitie. 

 

 

Energielabel C verplichting

Per 1 januari 2023 moeten kantoren groter dan 100 m2 ten minste het energielabel C hebben. Dit klinkt ambitieus, maar zeker niet onhaalbaar met de diverse (smart) oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan ledverlichting in plaats van conventionele verlichting.  

Met de verduurzamingsslag die uw klant slaat bij een smart building, is de weg naar label C geen probleem.  Lees meer over Energielabel C.

 

 

Smart is gezond

Uw klant is gebaat bij een veilige en gezonde werkomgeving voor zijn medewerkers. Een smart building draagt hieraan bij! Met de juiste oplossingen in bijvoorbeeld verlichting, ventilatie en klimaat kunt u het welzijn en de veiligheid van medewerkers verbeteren. Zo neemt de productiviteit en de kwaliteit alleen maar toe.

Het implementeren van slimme systemen binnen een gebouw heeft dus vele voordelen: van kostenefficiëntie tot het verduurzamen van het kantoor. Smart buildings zijn vandaag de dag relatief nieuw. Maar gezien de vele voordelen die ze bieden, zullen ze snel de norm worden. Pakt u die kans?

meer over...