VIER REDENEN OM MET SMART BUILDING TE BEGINNEN

Door Freddy Gerrits
22 oktober 2020

Een smart building lijkt vooral een hippe term, maar wat schiet u er nu echt mee op? En hoe overtuigd u de klant van de voordelen van een smart building? We zetten de belangrijkste redenen op een rij:

Slimme verlichting van Ledvance

Bespaar kosten

Met een Smart Building kan uw klant aanzienlijk besparen op de kosten van bijvoorbeeld electriciteit en water. Door bijvoorbeeld sensoren aan te sluiten op verlichting of deuren, blijft er nooit te lang verlichting branden en stookt uw klant niet onnodig.

 

 

Slimme verlichting van Ledvance

Smart is duurzaam

Best logisch: als er energiekosten worden bespaard, dan is dit goed voor het milieu. Smart Buildings vragen alleen om energie die nodig is om aan de behoeftes van de gebruikers te voldoen. Zo wordt de uitstoot verminderd en wordt onze ecologische voetafdruk kleiner. Smart buildings hebben dus een enorme meerwaarde in de energietransitie. 

 

 

Paniekknop van Ring

Energielabel C verplichting

Per 1 januari 2023 moeten kantoren groter dan 100 m2 ten minste energielabel C hebben. Dit is ambitieus, maar zeker niet onhaalbaar. Door de verduurzamingsslag die uw klant slaat bij een smart building, is zo'n label up een eitje.  Lees meer over Energielabel C.

 

 

Slimmerookmelder van Nest

Smart is gezond

Uw klant is gebaat bij een veilige en gezonde werkomgeving voor zijn medewerkers. Een smart building draagt hieraan bij! Met de juiste oplossingen in bijvoorbeeld verlichting, ventilatie en klimaat kunt u het welzijn en de veiligheid van medewerkers verbeteren. Zo neemt de productiviteit en de kwaliteit alleen maar toe.

Het implementeren van slimme systemen binnen een gebouw heeft dus vele voordelen: van kostenefficiëntie tot het verduurzamen van het kantoor. Smart buildings zijn vandaag de dag relatief nieuw, maar gezien de vele voordelen die ze bieden, zullen ze snel de norm worden. Pakt u die kans?

meer over...